Subscribe Us


BOZDOĞAN KURBAN BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI

 

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR. HALUK  BOZDOĞAN KURBAN BAYRAMI

MESAJI YAYIMLADI

Başkan Haluk Bozdoğan “ Halkımızın Mübarek Kurban Bayramı’nı En İçten Duygularımla Kutluyorum, Her Günümüz Bayram Sevinci İle Mutlu Bir Şekilde Geçsin”  dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Bozdoğan mesajında; “Geçtiğimiz yıllarda sevgi, hoşgörü, saygı, barış, kardeşlik ve yardımlaşma içerisinde kutladığımız, Mübarek Kurban Bayram’nı bu yıl Covid salgını nedeniyle biraz sıkıntılı ve buruk bir şekilde kutlayacağız. Bu sıkıntılı günleri yaşayan halkımıza öncelikle geçmiş olsun diyor, ileriki günlerin kendilerine sağlık huzur ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Arife gününden başlamak üzere Kurban Bayramı’nda her zaman olduğu gibi ebediyete göç etmiş yakınlarımızın mezarlarını ziyaret edeceğiz, dualarımızla birlikte onlara rahmet okuyacağız, sonrasında güzel bir bayram geçirmek için yakınlarımız ve sevdiklerimizle bir araya gelip zaman geçireceğiz.

Ancak ziyaretlerimizde ve bir araya gelişlerimizde bu dönem için daha dikkatli biraz daha mesafeli ve hijyen kurallarına uyarak daha da temkinli olarak bayramlaşmamız gerektiğinin altını önemle çiziyorum.’’

 

 Çünkü bu virüs insandan insana geçen, tüm toplumun sağlığını tehdit eden kimi bünyede hafif olsa da kimi bünyede yaşam kalitesini düşürücü etkiye sahip ve ölümlere sebep olan bir virüs. Yapılan mücadeleler ve aşılamalar sonucu Covid salgını bir nebze olsun etkisini kaybetmiş gibi görünse de çeşitli varyantları ile hala varlığını sürdürüyor. Varyantlarının daha da bulaşıcı etkisinin olduğu uzmanlarca sürekli tekrar ediliyor, yani tehlike hala kapımızda ve geçmiş değil. Bu nedenle özlemlerimizi hasretlerimizi daha mesafeli ve kurallara uyarak giderirsek virüse maruz kalma riskimizi bir o kadar azaltmış oluruz, ”dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan mesajının devamında; “Belediye olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldık. Yeterli düzeyde personel ile hizmetlere devam edeceğiz. Kurban bayramlarının olmazsa olmazlarının bir tanesi de kurbanlık seçimi ve kurbanlık hayvanların teminidir. Veteriner Sağlık Raporu veya nakil belgesi olmayan, Küpesi ile Pasaportu bulunmayan, çok zayıf, yüksek ateşi olan, çok genç ve besisini almamış, dış görünümü cansız hayvanların kesilmemesi gerekir. Özellikle dişi hayvanların kurban edilmesi geleceğimizi ipotek altına almamız demektir. Diğer önemli bir husus kestiğimiz kurbanların çevreyi koruma adına iç organlarını gelişi güzel yerlere bırakmamamız gerekir. Mümkün olduğu kadar kurbanlıklar

Mezbahaneler ile izinli olarak kurban kesimi yapılan yerler dışında kestirilmemelidir. Denetim alanlarının dışında kalan yerlerde, özellikle köylerde kurbanlık kesiminden sonra hayvanların iç organları gelişi güzel yerlere bırakılmadan derin kuyu kazılarak gömülmelidir. Bu şekilde hayvanlardan bulaşabilecek zoonoz hastalıklarının bulaşması önlenmiş olur. Bu şekilde göze hoş gelmeyen görüntülerin önüne geçmiş hem de çevreyi korumuş oluruz. Halkımızın bu uyarıları hepimizin sağlığını korumak için dikkate alacağını umuyorum. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın eski bayramların tadında huzur, mutluluk ve sağlıklı şekilde geçmesini temenni ediyor, tüm yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum,” ifadelerine yer verdi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar