Subscribe Us


TISİAD’ın yeni Başkanı Reber Haşimoğlu ve Yönetimi Basınla buluştu


 

Türkiye Irak İş İnsanları (TISİAD) Derneği Başkanı Reber Haşimoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. TISİAD Başkanı Reber Haşimoğlu, Türkiye ile Irak arasında ticaret hacminin artması için çok çalışacaklarını belirterek, yatırımcılara yardımcı olacaklarını söyledi.

 

Kısa bir süre önce görevine başlayan TISİAD, yeni yönetimi basınla tanıtmak amacıyla bir restaurantta kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya, yerel, ulusal ve uluslararası basından çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Haşimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarını ilgiyle karşılayarak onlara ‘hoşgeldiniz’ dileğinde bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan başkan Reber Haşimoğlu, basın mensuplarına hoş geldin diyerek, şöyle konuştu:”TISİAD ailesi olarak kısa bir süre önce yaptığımız genel kurul ile görev değişikliğine gidilerek yönetimi devir almış bulunmaktayız. Derneğimiz 10 yılık geçmişi olan bir dernektir. Kurulduğu günden bu yana Irak ile Türkiye arasında başta ticaret olmak üzere iyi ilişkilerin sağlanması ve gelişmesi amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinlikler ile derneğimiz Irak’ta hem devlet kademelerinde hem de iş çevrelerinde saygın bir isme sahip olmuştur. Biz yeni yönetim olarak bu ilişkileri devam ettirmek ve daha da geliştirmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya başladık.”

Irak pazarının Türkiye için en önemli pazarlardan biri olduğuna vurgu yapan Haşimoğlu,” şöyle devam etti:” Irak ile olan kültürel ve tarihi bağlarımız diğer ülkelere nazaran daha fazla etkin olmamızı sağlamaktadır. Bu avantajlarımızı daha iyi kullanmak suretiyle Irak pazarında daha etkin olmak amacıyla gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız.” Dedi.

TISİAD eski Başkanı Nevaf Kılıç’ın dernekte üyeliğinin iptal edildiğine dikkat çeken başkan Haşimoğlu, şöyle devam etti: ” 3 Temmuz 2021’de yapılan TISİAD genel kurul kararı ile Nevaf Kılıç’ın başkanlığı sona ermiştir. Kendisinin derneğimizin yönetimi ile bir ilişkisi olmadığı gibi artık derneğimizin üyesi de değildir. 19.08.2021 tarihli yönetim kurulu kararı Nevaf Kılıç, derneğimizin tüzüğüne aykırı davranışları nedeniyle üyelikten çıkartılmıştır. Derneğimizde ‘İcra Kurulu’ ismiyle bir kurulumuz bulunmamaktadır. Bu itibarla İzmir’de kendisini icra kurulu başkanı diye tanıtan kişinin derneğimizle ilgisi bulunmamaktadır. Derneğimizin hiçbir ilde il temsilciliği de bulunmamaktadır.”

TISİAD’ın TÜRKONFED ve Çukurova SİFED üyesi olduğunun bilgisini veren Başkan Haşimoğlu,” Derneğimiz gelecek dönemde MÜSİAD, Akdeniz İhracatçılar Birliği, MESİAD gibi STK’lar ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesi ile ortak çalışmalar yapılması planlanmaktadır. DEİK Irak İş Konseyi ve kurumsal irtibat sağlanmıştır.” Diye konuştu.

 

TISİAD Yükşekİştişare Konsey Başkanı M. Selahattin Balkan ise, şöyle konuştu;”TISİAD olarak, 378 kilometre sınır komşumuz olan Irak’ın ticaretini çok önemsiyoruz. Daha fazlaihracat, daha fazla lojistik ve daha fazla işbirliği yapılması için Türkiye ve Iraklı iş insanlarımızın bir araya getireceğiz.Var olan bütün imkanları ve devlet kurumlarını harekete geçirerek nasıl daha fazla iş yapabileceğimizi yeni yönetim kurulu ve başkanıyla sürekli iştişare halindeyiz. Devletin diğer kamu kurumları ve kuruşları ile sivil toplum kuruluşlarıyla iştişare içerisinde olacağız. Irak ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artırılması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Irak’taki iş insanlarını Türkiye’ye getirip yatırımlar yapmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Ve böylece ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin Irak’a olan ticareti hedefinin 2023 yılına kadar 20 milyar dolar hedeflenmektedir.”

TISİAD Bilim Kurulu Başkanı Ahmet Özer de TISİAD’ın çok önemli bir kurum olduğunu kaydederek, TISİAD’ın Irak ile Türkiye arasında ticaret hacminin artması için önemli çalışmalar yapacağını söyledi.

Not: TISİAD Yeni yönetim kurumu şu isimlerde oluşuyor; Mehmet Salih Çelik(Başkan Vekili), Cavidan Demirağ(bşkyrd) Orhan Altınöz(bşkyrd) Av Erdal Alkan( genel sekreter) Hava Arslan(sayman) Recep Metin, Mustafa İmrak, Siraç Dündar (Yönetim Kurulu üyesi)

Yorum Gönder

0 Yorumlar