Subscribe Us


MEDYA VE GENÇLİK' KONULU SÖYLEŞİ ABDÜLKERİM BENGİ ANADOLU LİSESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ


 TARSUS HABER- Tarsus Medya Mensupları Derneği(MEDYAD)'nin 'Öğrenci Medya Buluşması Platformu' kapsamında düzenlenleği 'Medya ve Gençlik' konulu söyleşi Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

Emine Kuren'in haberine göre söyleşiye; Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı-TGF Genel Başkan Yardımcısı R. Kaya Tepe, Medya Mensupları Derneği(MEDYAD) Başkanı-Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Okan Çalışkan, Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Söker, öğretmenleri ve öğrencileri, Tarsus'ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Söyleşi, Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Söker'in selamlama konuşması ile başladı.

Medya Mensupları Derneği(MEDYAD) Başkanı-Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Okan Çalışkan konuşmasına söyleşiye katılan yerel ve ulusal basın temsilcilerini tanıtarak başladı. Cep telefonlarının sosyal yaşamdaki etkisini anlatarak 'Öğrenci Medya Buluşması Platformu' ile ilgili bilgilendirme yaptı. Gazetecilik mesleğinin güzel ve zor yanlarını, inceliğini ve öğretilerini, avantajlarını ve dezavantajlarını hayat tecrübeleri ile dile getirdi. Katılımcılara teşekkür etti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı-TGF Genel Başkan Yardımcısı R. Kaya Tepe'de söyleşide yaptığı konuşmada gazete, radyo ve televizyonun tarihsel süreçteki doğuşunu ve gelişimini anlattı. Kurtuluş Savaşı'nın ana temasının dönemin gazetelerinden çıktığını belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuvayi Milliye'yi ve Milli Mücadeleyi gazeteler ve gazeteciler üzerinden halka anlattığını hatırlattı. Anadolu'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İzmir'de Hasan Tahsin'in, Ankara’da Uğur Mumcu'nun, İstanbul'da Ahmet Taner Kışlalı'nın bir ulusun kaderini gazete ve gazetecilik mesleği üzerinden nasıl değiştirdiğine vurgu yaptı. Gazeteciliğin ilkeleri ve etiğinden bahsetti. Yayın organlarının ve gazetecilerin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti. Geleneksel medya ve yeni medya arasındaki farkı sosyal yaşamdan örnekler vererek dile getirdi. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Programa emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

'Medya ve Gençlik' konulu söyleşi plaket ve hediye takdimi ile son buldu.

Emine KUREN



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar