Subscribe Us


TARSUS İDMANYURDUNA SAHA KAPATMA CEZASI


 TFF 2’nci Lig play-off maçında Diyarbakır’da Amedspor’u eleyerek adını yarı finale yazdıran Tarsus İdman Yurdu’na ilk maçtaki saha olayları nedeniyle korkulan başa geldi. PFDK, atılan yabancı maddeler ve bazı kurallara uyulmaması nedeniyle Tarsus’u seyircisiz oynama ve para cezasına çarptırdı. 1 maç seyircisiz oynama cezası alan sarı laciverli ekip yarı finalde eşleştiği ve 24 Mayıs’ta evinde ağırlayacağı Karacabey Belediyespor maçına seyircisinden yoksun çıkacak.

 

HEM PARA HEM DE SAHA KAPATMA CEZASI

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 17.05.2022 tarihinde aldığı kararda, 12 Mayıs’ta Tarsus’ta oynanan Tarsus İdman Yurdu-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 8 bin TL para ceza verirken aynı müsabakada merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle yine Tarsus ekibini 16 bin TL para cezasına mahkum etti. Yine Tarsus İdman Yurdu’na stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 20 bin TL ceza verildi. Para cezaları ile yetinmeyen PFDK, aynı müsabakada Tarsus İdman Yurdu taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı evinde 1 resmi maç seyircisiz oynama ve 3 bin TL para cezasına çarptırdı.

 

BAŞKAN HALUK BOZDOĞAN’DAN , PFDK’NIN KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Cezaya tepki gösteren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Cumhuriyetle yaşıt Tarsus İdman Yurdu’nun başarısı herkesi mutlu etmiştir. 10 maçta alınan 10 galibiyet kenti bütünleştirdi. Play-Off’taki güçlü rakibimiz Amedspor’u elememiz şampiyonluğu ne kadar istediğimizi ve hak ettiğimizi gösteriyor. TFF’nin verdiği bir maçlık saha kapatma cezası bu başarıyı gölgelemek adınadır ve tamamen siyasi bir karardır. Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten sonra bu büyük heyecana gölge düşürecek skandal karar tamamen siyasidir. Tarsus İdman Yurdu’nun eşi ve benzerine az rastlanır bir emek ve inanç ortaya koyarak, dişiyle tırnağıyla geldiği Play-Off müsabakalarında seyircisinden ayırmaya çalışmanın siyasi bir karar olduğu aşikardır. Sporunun TFF eliyle siyasete alet edilmesi Tarsus halkına yapılmış büyük bir hakaret olmakla birlikte şampiyonluğa kenetlenmiş bir şehre kesilmiş en büyük ceza anlamını içermektedir. Tarsus İdman Yurdu Taraftarı; gönlünüzü ferah tutunuz… Nasıl ki sabahın bir sahibi varsa Tarsus’un da bir sahibi var. Tarsus’un sahibi bugün bu utanç ve haksızlık karşısında susan siyasi figürleri Tarsuslu olmaktan başka Tarsus’a hiçbir hayrı dokunmayan vekilleri değil, Tarsus halkıdır. Tarsus’un sahibi Tarsus İdman Yurdu’na hiçbir destek vermeyen sivil toplum kuruluşları değil, Tarsus İdman Yurdu taraftarıdır. Bugün utanç duyduğumuz ne amaçla tezgahlandığını çok iyi bildiğimiz bu siyasi kararı bozacak olan Tarsus İdman Yurdu’nun emekçileri ve sporcularıdır. Takımımızın türlü engellemelere ve türlü türlü siyasi oyunlara rağmen şampiyon olarak şehre döneceğine inancım tamdır. Tarsus İdman Yurdu’nun başarılarının taraflı tarafsız her siyasi dengeyi bozduğu, Tarsus halkının bu başarılarla kenetlenmesinin birçok siyasi figürü rahatsız ettiği, takımımızın ve teknik heyetimizin Tarsus’ta tarih yazdığı bir süreci baltalayanları, bu haksızlığa sessiz kalanları asla unutmayacaktır” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar