Subscribe Us


TARSUS’TA ENGELLİ VE YAŞAM KONULU SÖYLEŞİ



- Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme-Koruma Vakfı(ZİÇEV) Tarsus Şubesi ve Tarsus Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü'nün '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' dolayısıyla birlikte düzenlediği 'Engelsiz Yaşam' konulu söyleşi Tarsus Müftülüğü Aile ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleşti.

Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven Gül ve Uzm. Klinik Psikolog Beril Gültepe Yaşar'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, Tarsus Müftüsü Ali Can ile birlikte Tarsus Müftülüğü personelleri katıldı.

Tarsus Müftülüğü Aile ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven Gül ve Uzm. Klinik Psikolog Beril Gültepe Yaşar' sırayla söz alarak Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın(ZİÇEV) kuruluş amacından ve tarihçesinden bahsettiler. Özel gereksinimli bireylerde hak temelli ve yardım temelli yaklaşımların farkını sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattılar. Özel gereksinimli bireylerin eğitim hakkına değindiler. Gelişiminden şüphe duyulan özel gereksinimli bireyler için hangi yolların izlenmesi gerektiğini dile getirdiler. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Tarsus Müftüsü Ali Can'da özel gereksinimli bireylerin toplumdaki yeri ve önemini dile getirerek özel gereksinimli bireylere karşı toplumun sorumluluklarını hatırlattı.

'Engelsiz Yaşam' konulu söyleşi hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN


 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Not all games or machines have the same variety of potential outcomes. In fact, it may need the alternative effect and result in greater losses. When you stop a slot machine 온라인 카지노 by yourself, you cut back the 'time of spin' , making the sport go quicker. These players imagine that when you can stop the reels fast sufficient, you can to|you possibly can} control the outcome result} of your spin and determine what mixture might be displayed on the display.

    YanıtlaSil