Subscribe Us


TARSUS’UN PARKLARI ŞİMDİ BİR BAŞKA GÜZEL


  Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların ortak kullanım alanı olan parklar ve yürüyüş yolları, daha yeşil ve altyapısı daha güçlü hale gelmeye devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin detaylı projesiyle, Tarsus’ta her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Atatürk Gençlik Parkı, yepyeni bir görünüm kazandı. Büyükşehir ekipleri, yine Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve trafiğe kapalı durumdaki Yarenlik Alanı’nda meydan düzenlemesi, yaya yolu yenileme ve özellikle aydınlatma altyapısının güçlendirilmesini sağladı. Tarsus Ötüken Vadi Park’ta sulamada yaşanan problemi, modern sistemi hayata geçirerek sona erdiren Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bulvar’da da düzenleme faaliyetlerini sürdürüyor.

 

İlter: “Atatürk Gençlik Parkı’nı daha kullanışlı hale getirdik”

 

Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, Tarsus Atatürk Gençlik Parkı’nda yepyeni bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederek,“Tarsus merkezde bulunan yaklaşık 32 bin m2’lik alanı kaplayan Atatürk Gençlik Parkı’nda revizyon işlemini tamamladık. Amacımız yıpranmış olan kullanımların yenilenmesi ve burasının bir spor parkı haline getirilmesiydi. Yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi, çevre duvarlarının kaldırılmasıydı. Parkı daha bütüncül yaklaşımla, daha kullanışlı hale getirmeyi planladık. Açıldıktan sonra etkileri de gayet güzel oldu. Park dört tarafından da kullanıma açık hale geldi. İçinde yaklaşık 650 metrelik koşu parkuru oluşturduk. Buna ek olarak kaykay pisti montajı yapıldı. Özel tasarım bir çocuk oyun grubumuz yapıldı ve fitness aletleriyle beraber barfiks alanı oluşturuldu. Yeşil alanı arttırarak, sert zeminleri azaltarak, kent kimliğine daha uygun, yeşil bir alan oluşturmaya çalıştık” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar