Subscribe Us


8 ARALIK-2024-TARSUS MEKTUBU


 

8 ARALIK-2024-TARSUS MEKTUBU    

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER

……………OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ VE ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ

EKİBİ MERSİN’E KONUK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal Politikalar Ofisi; çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lardan ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda merkezi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği öncülüğünde; Tarsus, Çağ, Toros ve Mersin Üniversitesi bünyesinde sosyal hizmet alanında çalışan akademisyenler ile Mersin Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mersin Göç Araştırma Merkezi’nden gelen temsilciler ziyaret etti.  

 

Ziyarette; sosyal politikaların geliştirilmesinde ve sosyal sorunların çözümünde iş birliği yapılması için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulanırken, ofisin bir başka ziyaretçileri ise Kadirli Belediyesi’nden gelen heyet oldu. Ziyaretleri sırasında Sosyal Politikalar Ofisi’nin kurulma ve güncel çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan temsilciler, Mersin Büyükşehir’in sosyal belediyecilik alanında hayata geçirmiş olduğu pek çok hizmeti yerinde görme fırsatı yakaladı. 

……………OOO…………..

TARSUSLULAR ÇEVRE

TEMİZLİĞİNE GİDİYOR

Mersin Büyükşehir belediyesi organizasyonu olarak bugün Tarsus’ta çevre ve doğa temizliği yapılacak. Bu sabah saat 09.00’da TADEKA merkezinde toplanacak olan çevre dostları Keşbükü, Yalamık kanyonu gibi yerlere giderek çevre temizliği yapacaklar.

……………OOO………….. 

TARSUS  KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TAHSİSİ

TARSUS BELEDİYESİ’NE ALINDI

4-5 yıldır kapalı olan Tarsus Kültür Merkezi ile ilgili tahsis tekrar alındı.

Başkan Ali Boltaç “75. Yıl Kültür Merkezinin tahsisi, Tarsus belediyesine alındı..” dedi.

Başkan Ali  Boltaç, “Kültür Merkezi’nin tahsisi, geldiğimizde yoktu. Bir dönem önceki belediye başkanı tahsis talebine ret cevabı vermişlerdi. Ret olan bir yere belediyenin para aktarması mümkün değildi.  Biz buna istinaden tekrardan tahsis talebinde bulunduk. Ayın 17’sinde Tarsus Belediyesi kesin tahsisi aldı. Konuyla ilgili müteahhit ile görüşeceğiz.” dedi.

….…………OOO………….. 

ZİYA KÖRÜKLÜ”EN UFAK BİR

YAĞMURDA TARSUS’U SEL BASIYOR”

Tarsus Belediye Meclis üyesi MHP’li Ziya Körüklü “Tarım çalıştayı, festivaller gibi etkinlikler yapılıyor. Ama Meclis üyesi olarak hep Tarsus’un eksikliklerinden bahsediyoruz.  En ufak bir yağmurda Kavaklı mahallesini yağmur suyu bastı. Karabucak’tan köylere giden yola yön levhası konulmalı. Burada geçenlerde kanala bir mobiletli uçtu.

….…………OOO………….. 

TARSUS’UN KATMA DEĞER ÜRÜNLERİNE

TEKRAR ÖNEM VERİLECEK

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya Mersin İlinde meyve veren ağaçta; greyfurt, limon, portakal, mandalina ağaç toplamı 10 milyon adet olup, yüzde 38’i olan 3,8 milyon adeti Tarsus’ta bulunmaktadır.” dedi.

Kaya “TUİK, 2024 yılı ikinci tahmininde bir önceki yıla göre yaklaşık üretim miktarlarının tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 75,3 milyon ton, sebzelerde 33,7 milyon ton, meyvelerde ise 28,4 milyon ton olarak gerçekleşeceği öngördü. Bizlerin bu noktada Tarsus’un katma değerine önem vermemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Tarsus’un üretime katkısını da açıklayan Kaya “Mersin İlinde meyve veren ağaçta greyfurt, limon, portakal, mandalina, şeftali, nektarin, erik ve nar ağaç toplamı 20 milyon 500 bin adet olup, yüzde 40’ı olan 8 milyon adeti Tarsus’ta bulunmaktadır. Diğer bir deyişle 2 milyon ton olan üretimin yüzde 40’ı yani 800 bin tonu Tarsus ta üretiliyor. Mersin İlinde meyve veren ağaçta; greyfurt, limon, portakal, mandalina ağaç toplamı 10 milyon adet olup, yüzde 38’i olan 3,8 milyon adeti Tarsus’ta bulunmaktadır. Diğer bir deyişle 1,6 milyon ton olan üretimin yüzde 41’i yani 650 bin tonu Tarsus ta üretilmektedir. Mersin İlinde meyve veren ağaçta; nar ağaç toplamı 1,9 milyon adet olup, yüzde 72’si olan 1,36 milyon adeti Tarsus’ta bulunuyor.

Diğer bir deyişle 105 bin ton olan üretimin yüzde 71’i yani 75 bin tonu Tarsus ta üretiliyor.

Bu üretim miktarları ile bölgeye olan katkımızı çok iyi değerlendirmeliyiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

….…………OOO………….. 

TARSUS’TA CAMİ DEZENFEKTE

VE MEZARLIK TEMİZLİK

ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı mezarlık işleri ekipleri, merkez ve bağlı mahalle mezarlıklarında ve ibadethanelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri kent merkezinin yanı sıra bağlı mahallelerde bulunan cami ve diğer ibadethanelerde, program dahilinde dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Halıları makine vasıtasıyla yıkayan ekipler, cami çevrelerinde genel temizlik işlemi de uyguluyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un en büyük kabristanları olan Şehir Mezarlığı, Güney Mezarlığı ve Eshab-ı Kehf Şehir Mezarlığı başta olmak üzere bağlı mahalle mezarlıklarında da temizlik faaliyetini yerine getiriyor. Mezarlıklarda nebati ot temizliği yapılırken, çevre temizliği de yürütülüyor. 

……………OOO…………..

 

TARSUS’TA ÇADIR YANGINI

Tarsusuta Barbaros mahallesinde çadırlarda  bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yabancı uyruklu şahısların  kaldığı 2 bölümlü çadır yandı. Yaralanan olmadı.

……………OOO…………..

TARSUS'TA NARENCİYE PAKETLEME

 FABRİKASINDA YANGIN

 Tarsus Yunus Emre Mahallesinde yer alan özel bir firmaya ait narenciye paketleme fabrikasının lojman bölümünde gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangını fark eden fabrika işçileri durumu Büyükşehir itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alevler söndürüldü. Yatakhanenin yanı sıra banyo ve mutfak bölümünde de etkili olan alevler maddi hasara neden oldu. Şans eseri yaralananın olmadığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

……………OOO…………..

TARSUS  İDMANYURDU, HOMURLU

MAÇI BUGÜN SAAT 14.00’DE

BAL liginde yer alan Mersin’in iki takımı

bugün Tarsus’ta karşı karşıya geliyor.

Tarsus İdmanyurdu, bugün Kocamaz

stadında saat14.00’de Mersin Homurlusporu

konuk edecek. Sarı lacivertliler sahasında

 ikinci galibiyeti alarak çıkış yakalamak

istiyor. TİY kulübü tüm taraftarları bu

önemli maça davet etti.

….…………OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed. Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar