Subscribe Us


KARİYER MERKEZİ İŞ DÜNYASININ GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR


 

KARİYER MERKEZİ İŞ DÜNYASININ GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR

İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun programları tasarlamak ve kurumlar arası iş birliğine dayalı projeleri hayata geçirmek amacıyla 2019 döneminin sonunda kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ‘İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’ toplantısını gerçekleştirdi.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez hayata geçirdiği vizyon projelerden Kariyer Merkezi başarılı projelerine devam ediyor. İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun programları tasarlamak ve kurumlar arası iş birliğine dayalı projeleri hayata geçirmek amacıyla 2019 döneminin sonunda kurulan ‘İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’ toplandı.

 

İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu Toplantısına kamu kurumları, üniversiteler, odalar/birlikler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından geniş katılım sağlandı.


Gündeş: “Hem gençlere hem de iş dünyasına hazır veriler sunacak projeler geliyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş yaptığı açılış konuşmasında Kariyer Merkezi’nin iş dünyasıyla yaptığı iş birliklerin ve üretilen projelerin Mersin’e katkı sağladığının altını çizdi. İş dünyası açısından Kariyer Merkezi’nin gelecekte neler yapacağını anlatmasının olumlu sonuçlar doğuracağını kaydeden Gündeş, “İş dünyası, STK’lar, meslek örgütleri, onların liderleri kalifiye eleman bulunamaması konusunda çok mustarip. İş dünyası ile kendini iş yaşamına katmak isteyen gençlerin buluşma noktasında neler yapılabilir noktasında bir hazırlık yapılıyor, bu da olumlu sonuçlar veriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin önümüzdeki dönemde özellikle Kampüs Mersin projesinde hem iş dünyasını ağırlamaları hem gençlerin kendilerini sağlıklı bir şekilde ifade edebilmelerini sağlamaları açısından hem de atölye çalışmalarıyla çok daha verimli sonuçlar elde edebilecekleri güzel bir çalışma olacak” sözlerine yer verdi.  

Kente yapılan yatırımlar sayesinde Mersin’in Marmara havzası konumuna da yükseleceğini belirten Gündeş, “8 günde muzu Ukrayna’ya gönderen bir üretici 8 saatte gönderebilecek. Bu da tarıma dayalı sanayinin gelişmesini, sertifikasyona geçişi beraberinde getirecek. Aynı zamanda iş olanaklarının artmasını getirecek ve buraya yatırım yapan sektörlerin de en azından ara eleman açısından elinde hazır bir veri bankası sunulmuş olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar