Subscribe Us


26 ŞUBAT 2025-TARSUS MEKTUBU


 

26 ŞUBAT 2025-TARSUS MEKTUBU     

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER

……………OOO…………..

GİRİTLİLER TARSUS’A GELELİ 101 YIL OLDU

Girit Adasından   mübadele yoluyla Türkiye’ye gelen Giritlilerin yurda gelişinin 101. yıldönümü Mersin’de  kutlandı. Tarsus Belediye başkanı Ali Boltaç da bir Girit Türkü olarak Mersin’de yapılan kutlamalara katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İhsaniye Melez Girit Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği ile Mersin Girit Türkleri Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Girit Türklerinin ana vatana gelişinin 101. yılı anma programı yapıldı..

Ai Boltaç ‘’Bir Girit Türkü olarak, Mersin ve Tarsus’un bizlere kucak açmasıyla bu topraklarda kök saldık, geçmişimizi unutmadan geleceğe umutla baktık.

Bugün de aynı birlik ve beraberlik ruhuyla kültürümüzü yaşatmaya devam ediyoruz.’’ Dedi.

……………OOO…………..

TARSUS ZİRAAT ODASINDA

KAYIT YAPTIRDILAR

Tarsus’un ova köylerinde son 2-3 gündür don tehlikesi yaşanıyor.

Tarsus’ta bazı köylerde don olayına maruz kalan çiftçiler bugün  mutlaka dilekçe verecek

Don olayına maruz kalanlar bugün mesai saati sonuna kadar Ziraat Odasına ve ilçe Tarım müdürlüğüne başvuru yapacaklar.

 

……………OOO…………..

TARSUS TSO’DAN OKUL

AÇILIŞINA DAVET

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Borsalar Birliği ile işbirliği yapılarak yaptırılan Tarsus Borsa Meslek Lisesinin bugün açılışını yapacak. Tarsus TSO bugün saat 13.45’de yapılacak olan okul açılına Tarsus’taki kurum kuruluş, işadamları ve halkımızla basını davet etti.

….…….…OOO…………..

KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ

ÜYELERİ BUGÜN GENÇLİK KAMPINDA

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri bugün Gençlik kampına gidiyor.

Üyeler eski Maliye sarayı 3. katına taşınan yeni dernek binasında buluşarak saat 12.30’da baraj bölgesine gidecekler.

Kuvayi Milliye Derneği yakında kuruluş yıldönümünü de kutlayacak.

….…….…OOO…………..

BUDAMA VE MOLOZ ATIKLARINI

SOKAĞA ATMAYIN, 153’Ü ARAYIN!

Tarsus Belediyesi, çevre temizliği ve düzenini sağlamak amacıyla şehir genelinde budama ve moloz atıkları toplama hizmetini sürdürüyor. Ev, site ve bahçelerden çıkan budama ve moloz atıkları, ALO TİM 153 hattına bildirilerek belediye ekipleri tarafından toplanıyor.Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevreyi koruma ve temiz bir kent oluşturma hedefi doğrultusunda, atıklarının düzenli şekilde toplanması için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Organik içeriğe sahip bitki atıkları, uygun işlemlerden geçirilerek doğaya zarar vermeden bertaraf ediliyor. 

“BELEDİYEMİZE BİLDİREREK ÇEVREMİZİ KORUYABİLİRİZ”

 Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, vatandaşların çevreye duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Budama ve moloz atıkları çöp değildir. Ağaç dalları ve bahçe atıklarını gelişigüzel bırakmak yerine belediyemize bildirerek çevremizi koruyabiliriz.” dedi. Tarsus Belediyesi yetkilileri, atıkların ekipler gelmeden dışarı çıkarılmaması, çıkarıldığı takdirde cezai işlemlerin yapılacağını hatırlatarak vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

….…….…OOO…………..

TARSUS MÜZE MÜDÜRÜNE

KAYMAKAMDAN BAŞARI BELGESİ

Tarsus Müze müdürü Doğukan Alper’e Tarsus kaymakamı Mehmet Ali Akyüz başarı belgesi verdi. Başarı belgesinde kaymakam Akyüz imzasıyla  “Görevinizde göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınız tarafımdan başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir. Sizi bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı 657 sayısı Devlet Memurları kanununun 122. maddesi gereğince başarı belgesi ile taltif eder, başarılarınızın devamını dilerim” ibarelerine yer verildi.

Bizde Müze müdürümüzü tebrik ediyoruz.

….…….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed. Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


Yorum Gönder

0 Yorumlar