Subscribe Us


20 MART 2025-TARSUS MEKTUBU


 

20 MART 2025-TARSUS MEKTUBU      

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER

……………OOO……………

TARSUS CHP’DEN, İMAMOĞLU’NA GÖZALTIYA TEPKİ EYLEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesinden sonra dün sabah gözaltına alınması üzerine CHP’liler yurt genelinde olaya tepki gösterdi. Tarsus’ta da CHP ilçe örgütü  parti binası önünde basın açıklaması yaparak gözaltıları kınadı. İlçe başkanı Selahattin Şahin “Bu yapılan haksız uygulamalarla ülke ve insanların can ve mal güvenliği kalmayacaktır” dedi.

İBB Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu'nun üniversite diplomasının iptal edilmesi  ve gözaltına alınması nedeniyle CHP Tarsus ilçe teşkilatı önünde basın açıklaması yapıldı.

CHP Tarsus ilçe başkanı Selahattin Şahin parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

Şahin açıklamasında İstanbul büyükşehir Belediye başkanı Ekrem imamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

Alınan son kararla 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak ülkemiz felakete sürüklenecektir aynı şekilde her türlü pervasızlığı kendine hak veren bu siyasi azınlık bu sabah itibariyle cumhuriyetimizin 100 yıllık temel ilkelerini ve işleyişini  askıya alma ve

çok partili demokrasi hayatınızı yok etmek için de harekete geçmiş durumdadır .

Değerli yurttaşlarımız,  Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk partisi adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak sesi ortak nefesidir. Halkımızın ortak iradesi bu mücadele sadece Ekrem imamoğlu'nun Cumhuriyet Halk partisi'nin mücadelesi değildir

Bu darbenin karşısında sağlam ve dirayetli bir şekilde durmaktadır.

İktidarın bu tür icraatlarına dün boyun eğmediğiniz gibi bugün de boyun eğmiyoruz. Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir Esas Güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanacaktır. Sandıktan kaçmayın mertçe mücadele edin” şeklinde konuştu

 

……………OOO……………

NUSRET MAYIN GEMİSİNİN

TARSUS’TA OLDUĞUNU KAÇ KİŞİ BİLİYOR?

Tarsus eski belediye başkanlarından ve halen İyi Parti Mersin milletvekili olan Tarsuslu Burhanettin Kocamaz, TBMM’de yaptığı konuşmada “Nusret Mayın gemisinin Tarsus’ta olduğunu kaç kişi biliyor. Gerçek Nusret mayın gemisi Tarsus’tadır. Nusret  o gün kahramanlığı göstermemiş olsaydı, ve İstanbul işgal olsaydı,bugün halimiz ne olurdu. ” dedi.

Kocamaz’ın 2 dakikalık ve artı bir dakikalık  toplamda 3 dakikalık konuşmasında yeterli sürede konuşmasını tamamlayamayınca bu kez Meclis başkan vekili Sırır Süreyya Önder söz alarak “Ben sayın Burhanettin  Kocamaz’ın konuşmasını tamamlayayım. Kocamazın belediye başkanlığı döneminde Nusret gemisi Mersin limanından alınarak Tarsus’a getirilmiş ve restore edilip Çanakkale parkında  korumaya alınmıştır” diyerek Nusret’in Tarsus’ta olduğunu söyledi.

……………OOO……………

TARSUS’TA HZ. DANYAL A.S.

MEYDANI DA OTOPARKA ÇEVRİLDİ!

Geçtiğimiz günlerde St.Paul kuyusu ve çevresinin otoparka  dönüştürüldüğü, gelişigüzel araçların park ettiğini haber yapmıştık.

Yine kentimizde Hz.Danyal A.S. makamının bulunduğu bölgede hafta arasında adeta otopark haline getiriliyor. Ulu Cami karşısındaki Kubat Paşa Müzesi ve Hz. Danyal A.S.kabrinin bulunduğu meydan  bir çok kişi tarafından adeta otopark  gibi kullanılıyor.

Vatandaşlar  “St. Paul kuyusu çevresi araç istilasına uğraşmış. Bu yetmezmiş gibi şimdilerde Hz. Danyal A.S. kabrinin önündeki meydanda yine otopark haline getirilmiş. Bu çirkin görüntünün önüne geçilmesini istiyoruz” dediler.

……….…OOO…………..

ENGELLİLERE İFTAR YEMEĞİ

Tarsus’taki Sakatlar Derneği üyelerine bugün bazı sivil toplum kuruluşları iftar yemeği verecek. Eski park içindeki  Sakatlar Derneği önünde  Anıt Lions Kulübü tarafından dernek üyelerine bu akşam bir iftar yemeği ikram edilecek. Başkan Ali Çelik, tüm üyelerini bu yemeğe davet ettiklerini söyledi.

……….…OOO…………..

TARSUS KAVAKLI MAHALLESİNDE

ASFALTLAMA ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, asfaltlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Tarsus’ta Akşemsettin Mahallesi’nde yer alan Yavuz Sultan Selim Caddesi ve Piri Reis Caddesi, üniversite yolu, İsmetpaşa Bulvarı ve Karaçerçili yolunda düzenleme ve asfalt serim faaliyetleri yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezinde yer alan Kavaklı Mahallesi’nde de sıcak asfaltlama işlemi uyguluyor.Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uyan ve Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Soner Yetgin, Kavaklı Mahallesi Muhtarı Murat Ulukanoğlu ile birlikte, asfalt serim çalışmalarını incelediler.Büyükşehir Başkan Vekili Ali Uyan, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz, cadde, bulvar ve ana arterlerde yol yenileme ve yeni yollar açma çalışmalarına devam ediyor.

Kavaklı Mahallemizde kent merkezinde ki en eski yerleşim yerlerinden birisi. Burada ekiplerimiz 400 metre uzunluğunda ki 2499 sokak ile yine 400 metre uzunluğunda ki 2459 sokak üzerinde bozuk zemin söküm ve ardından sıcak asfalt serim işlemi uyguluyor. Tüm mahalle halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

……….…OOO…………..

VALİ ATİLLA TOROS TİCARET

ODASI BAŞKANI  İLE BULUŞTU

Valimiz Sayın Atilla Toros, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak ve beraberindeki heyet ile bir araya gelerek Tarsus üzerine projeleri ve hayata geçecek olan konuları ele aldılar.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA YAŞLI HAFTASI ZİYARETİ

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısı ile Şehitkerim Mahallesinde ikamet eden Yaşlı Hamiyet Arık teyzemizi, Kavaklı Mahallesinde ikamet Yaşlı Süleyman Oksal amcamızı ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Akyüz'e; Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin ÇELİK, Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Aziz TÜRKMEN eşlik etti.

 

……….…OOO…………..

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İLÇE KOORDİNASYONU TOPLANDI

Tarsus Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu 2025 yılının ilk toplantısı, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlçemizde yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, Tarsus Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve Mersin Yeşilay Danışma Merkezince (YEDAM) birimlerince bağımlılıkla mücadele alanında yapılan faaliyetlerin sunumu yapılmıştır. Toplantıda ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçemizde uygulanan 'Yaşayan İnsan Hazineleri' faaliyetinden daha fazla öğrencinin yararlandırılmasına dair yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. Toplantıda öneriler değerlendirilerek kararlar alınmıştır.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed. Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


Yorum Gönder

0 Yorumlar