Subscribe Us


Mersin Valisi Atilla Toros ve eşinden kutlama


 Mersin Valisi Atilla Toros, eşi  Dudu İrem Toros Hanımefendi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kutlama programına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan kutlama programı, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

23 Nisan 1920 tarihine ithafen Milli Eğitim  Müdürlüğü tarafından 1920 öğrenciyle icra edilen halk oyunları gösterisi ve yine öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler ve gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Vali Atilla Toros ve protokol üyeleri, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Programda, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Fazilet Durmuş, 23 Nisan'ın mazlum bir milletin istikbalini değiştirecek kararların alındığı sadece bir meclisin açılışı değil; aynı zamanda tüm insanlığın istikbali olan, iyiliğin, güzelliğin ve masumiyetin çiçeği, tüm dünya çocuklarına bir bayramın hediye edildiği, istikbalin ve istiklalin tarihi olduğunu ifade ederek, "Bu tarih 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ilan edildiği ve dünya çocuklarına hediye edildiği kutlu bir tarihti. Bu vesile ile gözümün nuru, gönlümün süruru, geleceğimizin teminatı, gül yüzlü, gül kokan tüm evlatlarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum." dedi.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar