Nihat Gider yazdı: ''BABA''


Babalar günü; belki sadece bir gün olarak geçecek takvimden ama bir ömür içimizde taşıdığımız bir hisle anacağız babamızı.

Ona duyduğumuz güvenle, onunla kurduğumuz hayallerle ve bazen artık aramızda olmasa da “o olsa ne derdi” diye içimize sorduğumuz sessizliklerle...

Hayat bize istesek de istemesek de pek çok şeyi öğretir. Zamanla büyürüz, düşeriz, kalkarız, severiz, üzülürüz ama çocukluğumuzun en erken, en net duygularından biri hep baki kalır; güvende hissetmek ve o güven duygusunun en derin kökleri çoğumuz için tek bir kelimede saklıdır: ‘’Baba’’.

Baba… Kimi zaman suskun bir çınar gibi, sadece orada durarak bile güven veren; kimi zaman arkamızdaki görünmez güç, kimi zaman yol gösteren bir pusula, kelimelere dökülmeyen ama varlığıyla kalbimize yazılan bir varlıktır baba.

Evin direği değil sadece; özgüvenimizin, dik duruşumuzun, mücadele azmimizin de kaynağıdır.

Baba dediğin, bazen cebindeki son parayı belli etmeden evin rızkına katar, bazen içi yana yana vedalaşır ama gözyaşını göstermez, bazen bir çocuğun arkasındaki sessiz kahraman, bazen de koca bir adamın içindeki küçük çocuğu büyüten ilk kahramandır.

Güvenmeyi ondan öğreniriz, korkmamayı, dimdik yürümeyi, sözünde durmayı…

Ve en çok da “sırtını birine dayamak ne demekmiş” onu tanıyarak anlarız.

Çünkü baba olmak sadece çocuk büyütmek değildir. Baba olmak, çocuklarının gözünde güçlü kalabilmektir. Hayatın en zor sorularına bazen tek kelimeyle, bazen sadece bir bakışla cevap verebilmektir.

Dilerim ki; her evlada, sırtını yaslayabileceği bir baba nasip olur ve her baba, evladının kalbinde bir ömürlük yer edinir.

Bu vesileyle, göğsümüzü gere gere “benim babam” diyebildiğimiz, bize adım atmayı, düşmeyi ve yeniden kalkmayı öğreten tüm babalarımızın Babalar Günü’nü saygıyla ve sevgiyle kutluyorum.

Varlığınız daim, gölgeniz hep yanımızda olsun…

Varlığınız daim olsun…

Nihat GİDER

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar