Subscribe Us


ÇAMLIYAYLA İLÇESİNDE EĞİTİME ULAŞMADA SORUN YAŞAYAN ÖĞRENCİLERE TABLET VERİLDİ

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde göreve geldiği andan itibaren öğrencilere ve eğitime önem veren İlçe Kaymakamı Ferhat Altay, bu seferde eğitime ulaşmakta zorluk çeken kırsaldaki öğrencilere tablet dağıttı. 

Covid-19 salgını nedeni ile okullarımızda yüz yüze eğitime ara verilerek EBA üzerinden eğitim yapılmaya başlamasının ardından Kaymakamımız Sayın Ferhat Altay'ın yoğun çabaları ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın organizasyonunda ilçemizde uzaktan eğitime ulaşmada sıkıntılar yaşayan öğrencilerimiz için ihtiyaç duyulan dijital eğitim materyallerinin öğrencilerimizin hizmetine sunmak adına ilk olarak mahallelerimizde EĞİTİM DESTEK NOKTALARI oluşturuldu. 

Kaymakamımız Sayın Ferhat Altay'ın çağrılarına kulak vererek öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişmeleri adına bir çok hayırsever vatandaşımız öğrencilerimize ulaştırılmak üzere tablet hediye ettiler. Ayrıca İlçe genelinde ve okul bazında öğrenciler ve öğretmenler arasında ödüllü yarışmalar düzenlenerek öğrenci ve öğretmenlerin derslere katılımı en üst düzeye çıkarılmıştır. 

Dağıtımı devam eden tabletleri teslim alan öğrencilerimizin de derslere aktif olarak katılması ile birlikte dönem başında EBA canlı derse katılım oranında son sıralarda yer alan İlçemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönemi Sonu verilerine göre; EBA'da 100 Aktif Öğretmen kullanımı ve 91.2 Aktif Öğrenci Kullanım oranlarıyla Mersin'de en yüksek orana sahip İlçe olmuştur. Kaymakamımız Sayın Ferhat ALTAY; ilçemizin eğitimi için özverili bir şekilde çalışan personellere ve dijital eğitim materyali katkısı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür etti.


Yorum Gönder

0 Yorumlar