Subscribe Us


Tarsus 'ta iki ay önceden Araka hasadı gerçekleşti



Mersin Tarsus'ta İlçeye bağlı Avadan Mahallesinde çifti Zeliha Sevler’e ait araka ekili 6 dönüm tarlada havaların sıcak gitmesi nedeniyle erken hasat başladı.
Okan Çalışkan'ın haberine göre, normalde Mart sonu ve Nisan ayı başlarında yetişen ve hasadı yapılarak tarladan mutfağa ulaştırılan Araka Mersin’in Tarsus ilçesinde iki ay önceden hasat edilmeye başlandı.
Çiftçi Zeliha Sevler, altı dönüm ektiği arakalarının erken hasat vermesinden son derece şaşkınlık duyduğunu bunun da sebebinin küresel ısınma nedeniyle havaların sıcak gitmesine baladı.
Çiftçi Zeliha Sevler, “normalde biz bu arakayı Mart ve Nisan ayında hasat ediyorduk. Ama havaların sıcak gitmesi nedeniyle Ocak ayında hasat etmeye başladık. Avadan mahallesi Tarsusta ikamet ediyoruz. Bu seneki hava şartlarından Arakamız açıkta, sera değil yetişmiş vaziyette hasadına başladık dedi.
Çiftçi Ömer Alçı, “Allahın takdiri ve ilahisi havaların sıcak gitmesinden dolayı bu mevsimde hasat yapmaya başladık. Kesinlikle ne bir sera ne bir kapalı ortam gördüğünüz gibi açık alanda bu şekilde hasadımızı yapıyoruz dedi.
Erken hasat edilen araka tarlada 10 TL’den alıcı görüyor.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar