Subscribe Us


TARSUS DAHİL 100 ÜRETİCİYE TOPLAM 10 BİN KAZ DAĞITILDI


 

TARSUS DAHİL 100 ÜRETİCİYE TOPLAM 10 BİN KAZ DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 100 üreticiye toplam 10 bin adet kaz dağıtımı ile 50 ton yem desteğini içeren “Kazanç Projesi”ni başlattı. Akdeniz, Tarsus ve Yenişehir ilçelerini kapsayan projenin ilk etabı olarak Tarsus’ta düşük gelirli 50 yetiştiriciye kazları teslim edildi. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan projede yetiştiricilerin ürettikleri kaz ve yumurtalar, Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından satın alınacak.

Törende konuşan Başkan Seçer, 3 yıl sürecek projenin maliyetinin 2 milyon lira olduğunu, 3 yılın sonunda kaz popülasyonunun 30 bine ulaşacağını belirterek, “Bu proje inşallah son derece başarılı olacak, biz mutlu olacağız. Vatandaş üretecek, çiftçi üretecek, üreten kazanacak, ekonomiye katkı sunacak” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Sosyal belediyecilik nedir? Tarifini birileri almak istiyorsa, gelsin Mersin’e baksın” diye konuştu. Projeden faydalanan kadın yetiştirici Nehir Faki, “Biz kadınlar artık evlerimizde oturmak istemiyoruz. Tarıma da girmek istiyoruz. Bu desteklerle kendimizi daha da güçlü hissediyoruz” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar