Subscribe Us


TADER BAŞKANI ÖZSU’NUN 19 MAYIS MESAJI

 

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Genel Başkanı Semih Özsu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı...

 Semih Özsu mesajında;’’ 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basmasıyla birlikte bir milletin kaderinin değiştiği, milli mücadele meşalesinin ateşlendiği ve Anadolu’da yeni bir Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı gündür.

Mustafa Kemal’in önderliğinde başlayan Millî Mücadele, Yüce Türk Milletinin vatan sevgisi, azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga, dalga yayılmış ve zaferle sonuçlanmıştır.

Atalarımız tarafından, özgürlük ve bağımsızlığımız için yakılan Millî mücadele meşalesi     102 yıldır daha da güçlenerek yanmaktadır. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyümesini ve daha güçlü bir devlet olabilmesini ancak Türk gençliğinin azim ve kararlılığı ile başarılabileceğine inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti koruma ve yaşatma görevini de yine çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ ün söylediği;’’ Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz’’ sözünü özümseyen, iyi anlayan Türk gençliği, her alanda daha güçlü ve büyük bir Türkiye için gösterdiği hedefler doğrultulunda var gücüyle çalışmaktadır.

Bu duygularla Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, yüce milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar