Subscribe Us


TARSUS DOĞA PARKI’NA YENİ CANLAR KATILDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı içerisinde bulunan farklı türlerdeki hayvanların sayısı yeni doğumlarla artmaya devam ediyor. Çocukların ve gençlerin internet ortamında veya belgesellerde görebildikleri onlarca çeşit hayvan türünü bünyesinde barındıran ve her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce misafiri ağırlayan Tarsus Doğa Parkı’ndaki güzellikler, yeni yavruların dünyaya gözlerini açmasıyla daha da artıyor.

 

 Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ve hayvan popülasyonunun devamlılığını da sağlayan Tarsus Doğa Parkı’nda yer alan ve iri cüsseleri ile dikkat çeken boz ayılara iki sevimli yavru katıldı. Biri dişi olan yavrulara “İnci” ve “Güçlü” isimleri konuldu.

 

 

Doğası gereği zarar vermemesi için baba ayıdan ayrı bir alana konulan boz ayı yavruları, yaşam alanlarında koşuyor, birbirleriyle oyunlar oynuyor, havuz içerisinde suya giriyor ve çevrelerine neşe saçıyorlar. Doğa Parkı veteriner hekimi ve personelleri tarafından yakından ilgilenilen ve 4 aylık olan yavru ayılar süt, meyve ve çeşitli yiyeceklerle besleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar