Subscribe Us


BÜYÜKŞEHİR, DÖRT MEVSİM YEŞİL MERSİN İÇİN ÇALIŞIYOR


 

KENT PEYZAJI İÇİN MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE MERSİN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda Mersin Kentsel Açık ve Yeşil Alanlar Stratejik Eylem Planı hazırlanması için sözleşme imzalandı. Plan ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin parkların üretim ve bakım süreçlerinde koordine olmalarının sağlanması, yüksek sulama ve bakım giderlerinin azaltılması, doğal süreçler ve yerel ekosistemle daha uyumlu bir yeşil alan yapısı üretilmesi hedefleniyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda Mersin Kentsel Açık ve Yeşil Alanlar Stratejik Eylem Planı hazırlanması için sözleşme imzalandı. Plan ile Mersin’in kentsel yeşil alan gelişim ve işletme stratejilerinin geliştirilmesi, geleceğe yönelik olarak gerçekleştirilebilecek eylemlerin tarif edilmesi, imar planları ve ulaşım ana planı ile ilişkili olarak kısa, orta ve uzun vadeli strateji ve eylem planlarının hazırlanması amaçlanıyor.

 

Büyükşehir, daha yeşil ve düzenli bir kent yaratmak için çalışıyor

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kent peyzajına verdiği önemle Mersin’in iklim değişikliğine uygun, ekolojik sistemleri gözeten bir görünüme kavuşturulması için çalışmalar sürüyor. Mersin Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında yerel yaban hayatının önemli olduğu, doğal su döngüsünün korunması, sürdürülmesi gerektiği ve bu amaçla doğal drenaj desenini oluşturan derelerin ve kuru derelerin korunması, kentsel açık alan sistemi dahilinde mavi ağ olarak değerlendirilmeleri gerektiği ilke olarak benimsendi. Bu amaçla kentsel açık alanlarda ve parklarda kullanıma uygun yerel bitki listesi oluşturmak, açık alanlar bitki rölövesi çıkartmak, mavi-yeşil koridor stratejileri üretmek çalışmanın amaçları arasında yer alıyor.

 

Plan ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin parkların üretim ve bakım süreçlerinde koordine olmalarının sağlanması, yüksek sulama ve bakım giderlerinin azaltılması, doğal süreçler ve yerel ekosistemle daha uyumlu bir yeşil alan yapısı üretilmesi hedefleniyor.

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar