Subscribe Us


BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TA MUHTARLAR VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ


 

Başkan Vahap Seçer, Tarsus ilçesine bağlı Killik mevkii ve Böğrüeğri Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantılarda çevre mahallelerin muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Tarımsal üretimin artırılması hedefiyle üzüm üreticilerine ekipman desteği sağlanan buluşmalarda Tarsus’un Çakırlı, Tepeköy ve Çiriştepe Mahalle kooperatiflerine birer üzüm sıkma makinesi desteğinde bulunuldu.

Tarsus’un Taşkuyu, Cinköy, Ulaş ve Dorak Mahalleleri ile Toroslar ilçesi Ayvagediği Mahalle muhtarlarına ise kadınlar için birer adet hamur yoğurma makinesi verildi. Kırsal mahallelerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Seçer, “Tarımı baştan beri önemseyeceğimizi söyledik. Zaten bunu da fevkalade yapıyoruz. Türkiye’deki belediyeler içinde diyebilirim ki Mersin Büyükşehir Belediyesi tarımda çok önemli işler yapıyor” dedi.

Seçer, kırsal mahallelerdeki kadınlar tarafından hamur yoğurma makinesinin çok talep gördüğünü vurgulayarak, “Şu ana kadar sanıyorum ki 100’ün üzerinde köyden bize talep geldi. Tabii bunları bütün köyün ortak kullanımı için veriyoruz muhtarlarımız aracılığıyla” diye konuştu. Muhtarlar ve vatandaşlara göreve geldikleri günden bu yana yapılan hizmetlerin başarısını anlatan Seçer, “Yeni el değiştiren belediyeler içinde mali disiplini en sağlam belediyelerden biri haline geldik. Bunu 2 yılda başardık” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Büyükşehir’in üreticiye sunduğu ekipman desteği sürüyor. Üreticinin yüzünü güldüren hizmetleri ile takdir toplamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez de kaliteli üzüm üretiminin yapıldığı Tarsus’ta 3 mahalle kooperatifine üzüm sıkma makinesi desteğinde bulundu. Başkan Seçer’in muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıların ardından toplam 5 mahalle muhtarına da kadınların işini kolaylaştıran hamur yoğurma makineleri teslim edildi.

Başkan Seçer’in kırsal mahallelerdeki muhtarlar ve vatandaşlarla buluşmasına CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Meclis üyeleri katıldı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar