Subscribe Us


BOZDOĞAN: “KIBRIS BARIŞ HAREKATI DAYANIŞMANIN, ÖZGÜRLÜĞÜN, BARIŞIN VE MİLLİ DURUŞUN SİMGESİDİR”


- BOZDOĞAN: “KIBRIS BARIŞ HAREKATI DAYANIŞMANIN, ÖZGÜRLÜĞÜN,

BARIŞIN VE MİLLİ DURUŞUN SİMGESİDİR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin temasları kapsamında Tarsus’ta muharip gaziler ile buluştu.  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı ve huzuru için 47 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan Barış Harekâtı’nda göğüs göğse çarpışarak gazilik mertebesine erişen, Tarsuslu Muharip gaziler ile bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Nusrat Mayın gemisinde İl ve İlçe protokolü ile birlikte karşılayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarihin, kültürün, tarımın, turizmin başkenti Tarsus’a hoş geldiniz. Kıbrıs Türklerinin baskı ve zulme son verilmek için ve adaya barış gelmesi için dönemin başbakanı Bülent Ecevit önderliğinde başlatılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. Yılına geldik. Kıbrıs Barış

Harekâtı dayanışmanın, özgürlüğün, barışın ve milli duruşun simgesidir. Kıbrıs Türklerinin barış ve özgürlük bayramını kutluyorum. Kurtuluş mücadelesinde şehitlerimizi minnet ve rahmetle gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum” dedi.

Başkan Bozdoğan, konuşmasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Çanakkale Deniz

Savaşları sırasında döşediği mayınlar ile Çanakkale Boğazını geçilmez kılan Nusret Mayın Gemisinin maketini ve çeşitli hediyeler sundu.

Başkan Bozdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve protokol üyelerine Tarihi Nusret Mayın Gemisini gezdirdi.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar