Subscribe Us


MGC’DEN SANSÜRÜN KALDIRILIŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI



Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basında Sansürün Kaldırışının 113. Yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenledi. Törene Tarsus’tan da gazeteciler katıldı.

Törene MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Eğin, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Togay, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,önceki dönem Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Akdeniz Belediyesi Basın Müdürü Tuncay Karakaş ve basın mensupları katıldı. Başkan Tepe’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Daha sonra MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Gazeteciler olarak 24 Temmuz’u ‘Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü’ olarak idrak ettiklerini söyleyen Başkan Rüstem Kaya Tepe, bu günün tarihsel sürecine değinerek, “Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde ‘sansürün kaldırılması’ olarak adlandırılmaktadır. Demokrasinin tehdit altında olduğu, vesayetin hüküm sürdüğü bir ortamda, basın özgürlüğünden, ifade hürriyetinden ve sağlıklı bir medya işleyişinden bahsetmek mümkün değildir.” diye konuştu.

GÜNDEŞ ÇİÇEK VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ise MGC Başkanı R. Kaya Tepe'ye çiçek verdi.
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar