Subscribe Us


SEÇER: GAZİ ÇİFTLİĞİ HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN


MERSİN HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıktı ve Gazi Çiftliği’nin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’de tarım kredi kooperatifçiliğinin ilk örneği, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Gazi Çiftliği, Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirildi. İlk kurucu ortağı Mustafa Kemal Atatürk olan Atatürk Tekir Çiftliği Tarım Kredi Kooperatifi’nin bulunduğu Gazi Çiftliği, kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması için çalışmalar yürütecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi, Silifke Kaymakamlığı ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat bulan Gazi Çiftliği’nde kadınların üretimi katma değere dönüştürülerek, ekonomik ve sosyal anlamda da kalkınma sağlanması hedefleniyor. 

 

Başkan Seçer ve protokol üyelerinin katılımıyla kesilen açılış kurdelesinin ardından Gazi Çiftliği gezildi. Gazi Çiftliği’nde yer alan Teknoloji Odası, Muazzez İlmiye Çığ Kütüphanesi, Çocuk Oyun Odası, Kooperatif Odası, Eğitim Salonu, Atölye, Atatürk Odası, Arşiv Odası ve İdari Ofis gibi yerler tek tek gezildi. Başkan Seçer ve protokol üyeleri Gazi Çiftliği’nin bahçesinde yer alan ve Büyükşehir’in öncülüğünde Atatürk’ün Türkiye’de ilk kullandığı traktörün bire bir aynısı olarak yapılan traktörü inceledi.

 


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar