Subscribe Us


TARSUS DOĞA PARKI’NA YOĞUN TALEP


 

İçerisinde barındırdığı onlarca tür hayvan çeşitliliği ve güzellikleriyle yurt içi ve dışından her yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan canlıların hava sıcaklığından olumsuz etkilenmemesi için çeşitli serinletme yöntemleri uygulanıyor.

                 

Buzlu kokteylleri afiyetle yiyorlar

 Tarsus Doğa Parkı’nın sevimli sakinleri olan halka kuyruklu lemurlardan babunlara, ayılardan midilli atlarına kadar pek çok tür için yetkililer farklı serinletme çalışmaları yürütüyor. Doğa Parkı uzman ekipleri, yapılarına göre bazı hayvanları yapay havuzlara yönlendirerek ya da üzerlerine hortum aracılığıyla yağmurlama yaparak serinletirken, bazılarına ise dondurulmuş meyve ve sebze parçacıklarının bulunduğu kokteyller veriyor. Ekipler bu sayede hayvanların sıcak havada rahatlamalarına imkan sağlıyor.

 

Hijyen ve mesafe kurallarına özen gösteriliyor

 

Pandemi döneminde normalleşme adımlarının atılmasının ardından ziyaretçi sayısı gün geçtikçe artan Tarsus Doğa Parkı’nda, hijyen kurallarına azami özen gösterilerek, tüm konukların güvenli şekilde gezilerini yapmalarına olanak sağlanıyor. Kimsenin maskesiz içeri alınmadığı Doğa Parkı’nda görevliler sık sık uyarılarda da bulunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar