Subscribe Us


TARSUS ÜNİVERSİTESİ PLANLI VE DENGELİ BİR BÜYÜME KAYDETTİ


 

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, 3 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen doğru adımlarla planlı ve dengeli bir büyüme kaydettiklerini ve geliştiklerini söyledi.

Rektör Aydın, yeni bir üniversite olmalarına rağmen öğrencilere ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla oldukça geniş bir yelpazede seçenek sunduklarını, üniversite olarak her alanda niteliği artırıp, tercih dönemlerinde üniversite adaylarının aklına gelecek ilk üniversitelerden biri olma hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerine dikkat çekti.

 Tarsus Üniversitesi’ne olan teveccühten ziyadesiyle memnun olduklarını ifade eden Aydın, üniversitenin yeni akademisyen katılımlarıyla her geçen yıl nitelikli bir büyüme sürecinden geçtiğini söyledi.

 Rektör Aydın, dünyanın ve ülkemizin güzide üniversitelerinden akademik derecelerini almış hocalarla, farklı ekolleri üniversitede harmanlayarak kendi ekollerini oluşturma yönünde önemli mesafe kaydettiklerini belirtti.

 Üniversitenin nitelikli makale, uluslararası iş birliği, proje ve benzeri akademik performans çıktılarının da oldukça iyi bir seviyede olduğunu ifade eden Aydın, kısa geçmişine rağmen bağımsız kuruluşlar tarafından bu göstergeler üzerinden yapılan değerlendirmelerde üniversitenin ön sıralarda olduğunu belirtti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar