Subscribe Us


CHP İl Yönetimi MGC’yi yeni binasında ziyaret etti


 CHP İl Yönetimi ve CHP milletvekili Alpay Antmen, Mersin Gazeteciler Cemiyeti yeni binasını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, CHP İl Başkan Yardımcıları Şerife Arıcı Yıldız, EymenMannah, Medet Demir, Zafer Özbey, CHP İl Sekreteri Koral Ömür MGC Yönetimini yeni cemiyet binasında ziyaret etti. Yapılan ziyarette basının yaşadığı sorunlar ve tasarruf genelgesi ile ilgili konuşuldu.

“Gazetecilerin önündeki engeller kaldırılmalı”

Yaptıkları ziyaretten dolayı CHP İl Yönetimine teşekkür eden MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, gazetecilerin ve basın sektörünün yaşadığı problemler ile ilgili aktarımda bulundu. Gazetecilerin özellikle son genelgeyle çok zor durumda kaldıklarını belirten Başkan Tepe, “ Tasarruf tedbirlerin gazeteciler üzerinden başlaması bizim açımızdan çok üzücü. Teknolojinin değişmesiyle, pandemi süreciyle çok zor süreç yaşayan gazetecilerin bir teşvik paketi şeklinde desteklenmesini beklerken tasarruf tedbirleri adı altında bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu tedbirler gazete kurumlarının yaşaması önünde çok ciddi bir sorun oluşturdu. Bunun aşılması gerektiğini, tekrar değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilerin önündeki engellerin kaldırılıp yaşatılması lazım. Bu engellerin kaldırılması için mücadele edilmesi lazım.” diye konuştu.

"Tüm yerel dinamikler bir olmalı"

Yeni cemiyet binasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Adil Aktay, tasarruf genelgesini de değerlendirerek, "Bir genelgeyle yok edildi sizin haklarınız. Yerel basını, yerel yönetimleri sindirip korkutursanız geriye başka bir şey kalmaz. Burada böyle bir anlayışa direnişe geçmeli ve mücadele etmeliyiz. Yerelin her anlamda birlikte hareket etmesi gerekiyor. Belediyenin, basının, STK'ların ortak anlayış ve iradeyle bu girişimler geri püskürtülür." dedi.

Milletvekili Alpay Antmen: Yerel basın her anlamda desteklenmeli

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, basının sorunlarını mecliste dile getirmek için çalıştıklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Biz siyasetçiler olarak ne kadar çalışırsak çalışalım basın bizi kitlelere ulaştırmazsa yaptıklarımızın hiçbir önemi kalmaz. Biz CHP olarak iktidarı hedefleyen bir partiyiz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’de de halka temas etmeye çalışıyoruz. Ve yaptığımız her şey sizlerin sayesinde duyuluyor. Bu sebeple basına sansür uygulanmaması, RTÜK ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla baskı kurulmaması gerektiğini mecliste dile getiriyoruz her seferinde. En son sözde tasarruf genelgesiyle Cumhurbaşkanlığı sarayı da bundan muaf tutularak ilk tasarruf belediyelerin kent gazetecilerine büyük bir darbe olarak artık destek olunmamasını istemesiyle karşımıza çıktı. Bunlar antidemokratik, faşizan yaklaşımlardır. Gazetecilerin siyasi görüşü olur ancak her durumu objektif bir biçimde halka aktarmak durumundadır. Özellikle yerel basının desteklenmesi gerektiğine inanıyorum ve basın özgür olmazsa bu ülkede demokrasinin olamayacağını düşünüyorum. Mersinli bir milletvekili olarak, hem şahsım hem partim olarak kent gazetecilerinin, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin yanında olduğumuzu üstüne basa basa arz etmek isterim.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar