Subscribe Us


TARSUS ÜZERİNE İKİ GAZETECİ’NİN SÖYLEŞİSİ


 Tarsus MEDYAD (Medya Mensupları Derneği)  Başkanı Okan Çalışkan ve  Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu Mustafa Erdoğan sosyal medyada canlı yayında Tarsus ve Çamlıyayla’yı konuştu.

Erdoğan’ın kurucusu olduğu Tarsus Ekspres gazetesinin 42. yayın yılını kutlayan Çalışkan “Daha nice yıllara” dedi.

Erdoğan “Tarsus’ta bürokrasi basını öcü gibi görüyor. Bir araya gelemiyoruz,bu mesleği yapan değerleri ile.. Biz kendi kendimize Tarsus türküsü çağırıyoruz. Tarsus’ta sorun çok. Tarsus’ta basın arasında bir birliği sağlayamıyoruz. Siyasetçilerde şu an birlik beraberlik içinde değil. Tarsus’taki STK’ların başkanlarına Tarsus’un sorunlarının çözümü için lokomotif olun, bu işin başını çekin” diyoruz.  Tarsus’ta STK’lar geçen yıllarda Güçbirliği yapmak için TAKİK adlı bir STK kurdular. Onlar bile bir iki toplantı yaptı, 2 yıldır bir araya gelemiyor” diyerek siyasilere göndermede bulundu.

 

TARSUS’UN SORUNLARI

Canlı yayında Tarsus’un sorunları da gündeme getirildi. Mesela 2 yıldır kapalı olan Küçük Minare Camisinin (Kuşlu Caminin) tadilatının yapılmaması,  3 yıldır kapalı olan Kültür Merkezinin neden tadilatının yapılmadığı konusu ele alındı. Kültür Merkezinin Bakanlık tarafından Tarsus Belediyesine devredileceği sözünün verilmesine rağmen henüz bu sözün gerçekleşmediği vurgulandı.

Erdoğan “Geçmişten bu yana Anaplı Veyis Kemal Erdem, sonra SHP’li Bedrettin Sarpkaya ve ardından MHP’li (sonradan iyi partiye geçen) Burhanettin Kocamaz dönemlerinde Tarsus birçok hizmet gördü. Sarpkaya, basına danışırdı. Anap’lı Mersin il başkanı Çağlar Şahin ve Sarpkaya, biz basın ile birlikte Tarsus’un sorunlarının çözümü için sık sık Ankara’ya gider, bakanlarla görüşürdük.

Şimdi başkan Haluk Bozdoğan Tarsus’la ilgili konularda basının fikrini almıyor, basını da yanına alsa, sorunları ilgili yerlere birlikte iletsek , sorunlarımız daha kolay  çözüm bulurdu.

Şu sıralar tarihi Evler sokağında dışarıdan bir firma geldi, 3-4 evi kiraladı, Butik Otel yapmak için restore ettiriyor. Belediye başkanımız öncü olsa, Tarsus Ticaret Odası ve Ticaret Borsası başkanları da destek verip birçok Tarihi evi daha satın alsak yada kiralayıp butik otel , cafe gibi konularda işletmeye açsak, Tarsus’a kazandırsak olmaz mı? Bu hususta belediye başkanından girişim bekliyoruz”

 Okan Çalışkan “Tarsus’tan üniversitelere giden öğrenciler okulunu bitirince Tarsus’a dönmek istemiyor. Bunun nedeni nedir?” diye sorunca Erdoğan  şöyle cevap verdi:

“Çocuklar haklı. Tarsus’ta ne var, ne kaldı? İşyerleri kapandı, fabrikalar kapandı, varsa yoksa dedikodu.. Öğrenciler 4-5 yıl dirsek çürütüyor, okuyor, ama iş bulamıyor.

Belediye işçi memur alıyor. Bu alımları yaparken basının önerdiği kişilerden de 2-3 kişi almak için kontenjan hakkı versin.

ÇUKUROVA ARAZİSİ

Eski Çukurova fabrikası (Tarsus’tan Mersin’e giderken) binası TMSF tarafından satıldı. 70 milyon TL bedelle ihaleye çıkıldı. 200 dönüm arazisi var. 50 tane dev deposu var. Ama Tarsus’tan buraya kimse talip olmadı. Arazi, arsa parasından ucuza satıldı. Tarsus’tan 3-5 kişi bir araya gelse burayı alsa dedik, kimse oralı olmadı. Yazık, Tarsus’un değerli bir arazisini başkaları aldı. Buna çok üzüldüm”

 Çalışkan ise “Eski Çukurova fabrikasının yeri 70 milyon TL’ye satıldı. Bu Tarsus için önemli bir para değil,. Orası alınsa Tarsus Üniversitesinin rektörlük binası olsa Tarsus’a çok yararlı olurdu.” diyerek konuya kendi açısından başka bir gözle açıklık getirdi.

Gerçekten bu Tarsus çok enteresan bir şehir! Bu kenti ve insanını anlamak mümkün değil.

xx

 PARA SAYMAYI TARSUS’TA ÖĞRENMİŞ!

Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu  Mustafa Erdoğan “Geçmişte Tarsus’taki ünlü bir bankanın müdürü bizi ziyarete gelmişti. Ben  para saymasını bu kentte öğrendim” dedi. Nasıl diye sorunca “Bu Tarsuslular parasını yatırıma yatırmıyor, faize yatırıyor. Çuvalla para getiren var. İsimlerini söylesem şaşırırsın” demişti. Yani bu Tarsus parasını yatırıma aktarmıyor.

xx

BAŞKANIN ''ADAYIM'' SÖZÜ!

Sohbette yine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın seçimlere 2.5 yıl kala adaylık açıklaması ele alındı.. Tarsus ve siyasette erken adaylık açıklaması siyaset dünyamıza bomba gibi düştü dersek yalan olmaz. Bu açıklama bakalım CHP’de ne gibi yankılar yaratacak.

İki gazetecinin sohbetini ilgi ile takip ettik. Bende sizlerle önemli bulduğum noktaları paylaştım.

Devamını bekleriz.

...................................

YAKUP BONCUK TEL. 0533 3248800

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar