Subscribe Us


BAŞKAN SEÇER, BORA YORULMAZ’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI


SEÇER: “YORULMAZ, GERÇEKTEN BİR MÜCADELE İNSANIYDI”

YORULMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Seçer, CHP Mersin önceki dönem İl Başkanlarından Fuat Bora Yorulmaz’ı son yolculuğuna uğurladı.

Anma töreninde konuşan Başkan Seçer, “Gerçekten mücadele insanıydı. Onu hep sevdik, hep seveceğiz ve sevmeye de devam edeceğiz. Onu unutmayacağız. Ömrü boyunca babasından aldığı bayrağı onurla taşıdı” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,hayatını kaybeden CHP Mersin önceki il başkanlarından Fuat Bora Yorulmaz’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Vasiyeti üzerine cenazesi Ankara’dan Mersin’e getirilen Yorulmaz, defin işlemi öncesi CHP Mersin İl Başkanlığı önünde anma töreni düzenlendi. Törene Başkan Seçer’in yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve partililerkatıldı.

“Onu unutmayacağız”

Başkan Seçer, tören öncesinde Bora Yorulmaz’ın ailesinevepartililere baş sağlığı diledi. Törende yaptığı konuşmada, Yorulmaz’ı anlatan Başkan Seçer, “Her şeyden önce çok kadirşinas bir insandı. Çok iyi niyetliydi, bonkör bir insandı. Almaktan çok, vermeyi önceleyen bir insandı. Bu mücadele içerisinde olup da onunla bir anısı olmayan mücadele arkadaşımız yok. Benim de çok anım vardı. Siyasi yaşamım içerisinde elbette buradaki birçok yol arkadaşımla beraberliğim olmuştur; arkadaşlığım, dostluğum. İdeolojik temeller ötesinde bir gönül bağı kurmuşumdur. Ama Bora Yorulmaz’la bir başka gönül bağımız vardı. Çünkü o insanları severdi. Hep gülerdi, güldürürdü, pozitifti, enerjisi çok yüksek bir insandı. Ömrü boyunca tabi ki babasından aldığı bayrağı da onurla taşıdı” dedi.

Bora Yorulmaz’ın daha çağdaş, demokratik ve hukuk normlarının işlediği bir Türkiye’de insanların yaşamasını istediğini, bunun için mücadele ettiğini anımsatan Seçer, “Artık Bora’yı hatırladığımda hep seçim anılarım aklıma gelecek. Hem güldürürdü hem kızdırırdı hem düşündürürdü bizi. Öyle bir insandı. Işıklar içinde uyusun. Toprağı bol olsun. Onu hep sevdik, hep seveceğiz ve sevmeye de devam edeceğiz. Onu unutmayacağız. Allah rahmet eylesin.”

“Hepimizin başı sağolsun”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hepimizi bir zamanlar güldüren o şen kişiliği ile Bora Kaptan bugün bizi üzdü. Bugün maalesef onun acısıyla bir aradayız. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok değerli bir üyesini yitirmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin evladı olarak dünyaya gözlerini açan Bora Yorulmaz, Cumhuriyet Halk Partili olarak hayata gözlerini yumdu”diye konuştu.

Fuat Bora Yorulmaz’ın kızı Melis Yorulmaz Benzetsel de“Babam benim sırtımdaki bir dağdı. Bugün o dağ gitti. Ama görüyorum ki koca bir dağ bıraktı. Mersin’i çok severdi. Gönül vermişti. Ben onu Mersin’e sizlere getirdim. Siz de sahip çıktınız. Çok teşekkür ederim. Mekanı cennet olsun” dedi.

Parti önündeki konuşmalar ve törenin ardından Yorulmaz, Akbelen Mezarlığı’na defnedildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar