Subscribe Us


MÜFTÜ ALİ CAN’DAN VEFA ÖRNEĞİ

 

Tarsus Müftüsü Ali Can ve Tarsus Müftülüğü Personelleri 2021 yılı 'Cami ve Din Görevlileri Haftası' ve 'Mevlid-i Nebi Haftası' dolayısıyla Tarsus'ta görev yapmış eski müftü ve din görevlilerinin kabirlerine  ziyarette bulundu. Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nin ardından yaptıkları hizmeti dua ile yad etti. 

2021 yılı 'Cami ve Din Görevlileri Haftası' ve 'Mevlid-i Nebi Haftası' ziyaret programı kapsamında Milli Mücadeleden sonraki resmi ilk Müftü Mehmet Hilmi Gökçek, Türkiye’de MEB’e Bağlı İlk Kur'an Kursu'nu açan Eski Müftü Sıtkı Talaş ve Tarsus’ta çok sayıda öğrenci yetiştirmiş, ilim ve irşad yoluyla insanlara hizmet etmeyi  kendisine şiar edinmiş Buharalı Abdullah Efendi namı ile bilinen Abdullah Aker ile birlikte Tarsus mezarlığında medfun bulunan ömrünü din hizmetine vakfetmiş din görevlileri; Tarsus Müftüsü Ali Can ve Tarsus Müftülüğü Personelleri tarafından Araştırmacı-Yazar Kemal Duru rekberliğinde kabri başında vefa ile anıldı.

Tarsus Müftülüğü'nün 2021 yılı 'Cami ve Din Görevlileri Haftası' ve 'Mevlid-i Nebi Haftası' ziyaret programı kapsamında Tarsus Müftüsü Ali Can önderliğinde gerçekleştirdiği ziyaretler; vefaya en büyük ve güzel bir örnek olurken her kesimden insanın takdirini ve beğenisini kazandı. - Emine Kuren

Yorum Gönder

0 Yorumlar