Subscribe Us


MARATONUN BİRİNCİSİ İÇİN SÜRPRİZ OLMUŞ


 

Kazanmayı beklemiyordum ama kazandım”

Maratonun Genel Klasman Erkekler kategorisinde; 1 saat 2 dakika 31 saniye ile tamamlayıp birinci olan Sang Benard Cheruiyot da yarışmaya Kenya’dan katıldığını belirtti.

Tarsus’u çok beğendiğini vurgulayan Cheruiyot, “Geçen hafta da koştum aslında, yorgundum. Kazanmayı beklemiyordum ama kazandım. Pandemiye rağmen Tarsus Yarı Maratonu’nun yapılmasından ve benim burada bulunmamdan dolayı çok mutluyum. Yarın ayrılmadan önce Tarsus’un tarihi mekanlarını göreceğim. Şu anda gezemedim ama yarın göreceğim. Ben Kütahya’da antrenmanlarımı devam ettiriyorum. Tekrar gelme şansım olsa; sadece yarış için değil; Tarsus’a seve seve gelirim” diye konuştu.

“Umarım kanserle mücadele eden çocuklarımız için güzel bir farkındalık yaratırız”

Kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ise kanserle mücadele eden çocuklar için yarışmaya katıldı. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katılan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoğan sürdü. Yarışma öncesi konuşan 10 yaşındaki Ecrin, “Ben çok heyecanlıyım. Umarım kazanırız. Kazanacağımızdan da eminim zaten. 21 kilometreyi Azmi Ağabeyim koşacak tekerlekli sandalyeyle. Aslında ben de bu sürprizi bilmiyordum. Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Çok heyecanlı. Diğer yarışmacılara da boş şanslar dileriz” dedi.

Azmi Erdoğan da Ecrin’le 2018 yılında sosyal medyada tanıştıklarını vurgulayarak, “İstanbul Boğazı’nı onun için yüzdüm. 6,5 kilometrelik bir yarıştı. Daha sonra kanserle mücadele veren çocuklar için yarışmaya başladım. Ama Ecrin’in tabii ki bende ayrı bir yeri var. Uzun aradan sonra tekrardan Tarsus’umuzda böyle bir organizasyon oldu. Vahap Başkanımıza da çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde yarışmacılara Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” aracıyla ücretsiz çorba ikram edildi. Maratonda Büyükşehir Belediyesi’nin Bando Takımı’nın yanı sıra Halk Oyunları ekibi de yer aldı. DJ Mustafa Cingiz’in performans sergilediği maratonda ayrıca Detox Band sahne aldı.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar