Subscribe Us


ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI TARSUS’UN KURTULUŞ TÖRENİNE KATILDI


 Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’dan 27 Aralık Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşu yıl dönümü münasebetiyle sunulan kutlama mesajı.

 
“Hepimizin büyük bir onur ve gururla andığı Milli Mücadelemizin şanlı günlerinden Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100.Yılını kutlamaktayız.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünün yankı bulduğu Tarsus işgale karşı mahalli örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır. Tarsus halkının işgal kuvvetlerine eşsiz direnişi neticesi ve Vatanın diğer bölgelerindeki zaferler sonucunda Fransızlar 27 Aralık 1921 yılında Tarsus'tan çekilmek zorunda kalmıştır. Tarsus' un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır. 100 yıl önce yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu zafer bugün bizlere kültürüne sahip çıkan, koruyan ve yaşatan bir toplumun, daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir.
 
Bu vesileyle,  27 Aralık Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Tarsus halkının 100'üncü Kurtuluş Yıldönümünü kutluyorum.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar