Subscribe Us


CHP MERSİN MİTİNGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,dün Mersin’de miting yaptı. 
CHP'nin seçim öncesi düzenlediği ve “Milletin Sesi” isimli ilk mitingi büyük ilgi gördü.
 
Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına girmek isteyenler oluşturulan 10 ayrı arama noktasından alana alındılar. Yoğun ilgi nedeniyle arama noktaları önünde yoğun izdiham yaşandı. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında bulunan alanda gerçekleşen miting nedeniyle, geniş güvenlik önlemleri alındı. 

 
CHP'nin son derece coşkulu geçen mitingde şehit ateşinin Mersin'e düşmesi nedeniyle müzik çalınmadı. Ayrıca, sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin içeriye alınmasına izin verildi.
 
Alanı dolduran binlerce kişi saygı duruşu sonrasında “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, miting sırasında da “Tayyip İstifa”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları attı.
 
Alın teri döken bir çiftçi neden zarar ediyor? Bu soruyu vicdanlı olan herkesin kendisine sormasını isterim. Toprağımız var, çalışkan insanımız var. Neden arpayı, buğdayı, eti dışarıdan getirip gümrük vergisini sıfırlarız. Hepimiz muhakeme yapmak zorundayız. Yarın hep birlikte sandığa gideceğiz ve dikta bir yönetimi sandıkta al aşağı edeceğiz. Öncelik bizim insanımız, çalışan insanımız, muz ithalatını durduracağız.

Kurtuluş savaşı verdiğini söylüyor ama senin ne kurtuluş ile ne savaşla ilgin var. Sen sarayımda nasıl otururumun düşüncesini taşıyorsun. Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Çiftçilerin borçlarının faizlerini ilk bir hafta içinde sileceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne diyordu, 'Çiftçi milletin efendisidir'. Söz veriyorum çiftçimizi bu milletin efendisi yapacağız.
 
"
Diyor ya faize karşıyım, neden esnafın borcunun faizini silmiyorsun. İktidar olduğumuzda ilk işimiz esnaf bakanlığı kuracağız. Bu memlekete barışı getireceğim. Bu memlekete huzuru, demokrasiyi, adaleti getireceğim. Mafya düzenini değiştireceğim. Uyuşturucu baronlarıyla işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim. Siyaseti tümüyle kirlilikten arındıracağım. Hiçbir rüşvetçiyi devlet kadroları içinde barındırmayacağım.
 

Saray ve şürekası duysun. Rüşvet alanları, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenlerin hepsinin görevine son vereceğiz. Harcadığımız her kuruşun hesabını milletimize vereceğiz. Sizin paranızı harcarken bunun hesabını vermek namus borcudur. Vergilerin büyük kısmı Londra'daki tefecilere gidiyor. Herkesin hakkını hukukunu koruyacağım. Söz veriyorum, Mersinlilere, Türkiyelilere söz veriyorum. Bu ülkede yoksulluk olmayacak.
 

Yine söz veriyorum, üniversite mezunları iş bulamazken, 4-5 yerden maaş alanların düzenlerini sonlandıracağım. Hakça bir düzen gelecek. KPSS'den 85, 90 puan alıyorlar ama sözlüye gelince eleniyorlar. Bu düzeni değiştirmek Kemal kardeşinizin boynunun borcudur. Gençler size söz verdim, sözümün arkasında da duracağım. 20 yıldır iktidardalar ve yurt sorununu çözemediler. Söz veriyorum bir yıl içinde yurt sorunu kalmayacak.



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar