Subscribe Us


Ozan Varal ‘’AKP'nin yaşattığı sadece ekmek kuyruğu değil ; hayatta kalabilme kuyruğudur''


 CHP Tarsus ilçe başkanı Ozan Varal ‘’AKP.nin yaşattığı sadece ekmek kuyruğu değil ; hayatta kalabilme kuyruğudur!

AKP ile; Ekmek pahalı, emek ve hayat ucuz!'' dedi.

 

Fiyatların her geçen gün arttığı, insanların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığı bir dönemde, un ve ekmek fiyatlarının da aşırı yükselmesi nedeniyle bölgemizde geleneksel olarak yapılan yufka ekmek yapım işi de arttı.

 

Tarsus’ta merkez Kavaklı Mahallesi’nde imece usulle yufka ekmek yapan kadınlara konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, odun ateşi üzerindeki saç başında ekmek pişirip, emekçi kadınların dertlerini dinledi.

 

Eşi engelli olan ve kayınbabasına ait olan evin bahçesine yaptıkları tek göz evde ayakta kalma

mücadelesi veren Serpil Atahan’ın, evinin geçimini sağlamak için satmak ve kendi ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için yoğurduğu hamura ve pişirdiği mis kokulu ekmeklerin pişirilmesine yardımcı olan

 

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Sabahın serinliğinde, yufka ekmek yapan kadınlarımızı ziyaret ederek onların samimi sıcaklıklarına ortak olduk. Bugün sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında emekçilerin en temel talebi geçinmek, yani ekmektir, rızıktır.

 

Un fiyatlarının zamlanması sonrası Tarsuslu kadınlar yufka ekmek yapmakta zorlanır duruma geldiler.

Tarsus ;ta kadınlar, özellikle kalabalık ailelerde ekmek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yüz yıllardır süregelen komşularıyla imece usulü bir araya gelerek yufka ekmek geleneğini sürdürerek, aile bütçesine de katkıda bulunuyor. Ekmek 2.5 lira oldu. Ve bu durum, hatalı politikalar nedeniyle her geçen gün yoksullaşan geniş halk kitlelerinin, en temel ihtiyacını dahi alamamasına neden oluyor” dedi.

 

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve kadın kolları üyeleriyle birlikte emekçi kadınları ziyaret eden Başkan Av. Ozan Varal,;Alınteri ile ekmek mücadelesi veren kadınlarımız yalnız değildir. Onların yanında biz varız ve her zaman da olacağız.

 

Bu iktidar, ezilenlerin, gençlerin, emeklilerin, kadınların yani halkın iktidarı değil, bir grup ihaleci yandaş mutlu azınlığın, pudra şekeri seven parti yöneticilerinin, halk düşmanı suç örgütlerinin iktidarıdır!

 

Çözüm bellidir…Çözüm her yerde vurguladığımız gibi sandıktadır ve CHP iktidarı ile güzel günlerimiz yakındır!.” dedi.

 

Son dönemde temel gıda ürünlerinin fiyatlarının katlanması nedeniyle alım güçlerinin oldukça

düştüğünü belirten Serpil Atahan ise “İki çocuk annesiyim, eşim engeli. Hem ev ekonomisine katkı sunmak, hem de ihtiyacımızı karşılamak için, komşularım ve akrabalarımın yardımıyla yufka ekmek pişiriyorum. Ekmek fiyatları oldukça arttı. Şu anda tek korkumuz un fiyatlarının daha da artmasıdır! İyi ki ; bize destek olarak un , koli , süt başta olmak üzere bize ulaştıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer var, ihtiyaç duyduğumuzda biliyoruz ki Mersin Büyükşehir Belediyesi ile 3 çeşit yemeğe 3 TL ye ulaşabiliyoruz! Ümitliyiz, inşallah yaşanan ekonomik sorunlar kısa sürede son bulur” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar