Subscribe Us


BAŞKAN SEÇER, METRO PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU


MERSİN HABER-Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi’nde Metro Projesi’nin sözleşme bedelinin 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 TL olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “3 Ocak 2022 günü Mersin’in 100. kurtuluş yıl dönümünde temel atma töreni ile beraber inşaatı başlattık ve artık finansman bulma konusunda çok süratli hareket etmemiz lazım. Onun için de Meclisimizin huzuruna getirdik. Biz bu yatırımın % 85’ini kredi, % 15’ini de kendi bütçemizden karşılayacağız” dedi.

Başkan Seçer, ekonomi ne kadar iyi olursa, kendisinin de o kadar rahat edeceğinden bahsederek, “Umut ediyorum, merkezi hükümet gerçekçi ekonomik politikalarla bu sürecin aşılmasına çare olur, çare bulur. Bu benim işim değil, Cumhur İttifakı'nın işi, hükümetin işi. Ekonomi ne kadar iyi olursa ben o kadar rahat ederim, iş insanı da öyle rahat eder” diye konuştu.

Projeyi 3,5 yılda bitirmek istediklerini vurgulayan Seçer, “Konjonktür neyse bu konjonktür şartlarında elbette finansman kullanacağız. Ama merak etmeyin, ben 20 milyon TL’yi dahi yüksek faizli diye kullanmamış bir Başkanım” diye konuştu.


Yorum Gönder

0 Yorumlar