Subscribe Us


“Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü”nün sahibi belli oldu


MERSİN HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü”nün sahibi, araştırmacı yazar Aydın Sevim oldu. Ödül töreni, 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Mersin Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Mersin’e dair kalıcı eserler bırakan ve 2 yıl önce hayatını kaybeden Şinasi Develi adına ikincisi düzenlenen “Mersin Kent Ödülü”ne sahip olmak için; bu yıl da birbirinden değerli çalışmalar aday gösterildi. Herhangi bir disiplin kısıtı olmadığı için başvurular arasında edebi eserler, Mersin kent kültürü ve ticari hayatı ile ilgili farklı yayınlar, bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri yer aldı. Adaylar, ortaya koydukları çalışmaların özgünlüğü, araştırma, yaratıcılık veya belgeleme niteliği, güncelliği ve anlatım güçleri bakımından değerlendirildi. Zor bir karar sürecinin ardından araştırmacı yazar ve koleksiyoner Aydın Sevim’in çalışmaları karar birliği ile ödüle değer bulundu.

100 yılı aşkın zaman önce yazılan yöremize ait dört ayrı kitabı günümüz Türkçesine çevirip “Toros Dağları” adıyla tek kitap haline getiren araştırmacı yazar Aydın Sevim; “4 Element”, “Mersin Panoraması”, “Mersin’de Posta ve Haberleşme”, “Mersin Yer Adları”, “Kilikya Gezginleri ve İçel Gezi Notları” kitapları ile Mersin’e dair geniş kapsamda özgün eserlere imza attı. Ayrıca, Mersin’e dair efemeradan, kartpostal, harita ve şehir planlarından oluşan zengin bir koleksiyon oluşturup bunu hemşehrileri ile beklentisiz bir şekilde paylaşan araştırmacı yazar Aydın Sevim, yaptığı tüm bu çalışmalar neticesinde 2022 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne layık görüldü.

2022 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, 26 Ocak 2022 tarihinde Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreninde, araştırmacı yazar Aydın Sevim’e takdim edilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar