Subscribe Us


CHP ESKİ GENEL BAŞKANLARINDAN HİKMET ÇETİN, TARSUS'A GELDİ

 

TARSUS HABER- Türk siyaset tarihinin duayen isimlerinden olan ve SHP-CHP birleşmesinden sonra ilk Genel Başkanlık görevini üstlenen Hikmet Çetin, partisinin Tarsus ilçe Örgütü’nü ziyaret etti.


Farklı tarihlerde TBMM Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinin yanı sıra bir sürede NATO’nun Afganistan’da Kıdemli Temsilciliği görevini üstlenen Hikmet Çetin, CHP Tarsus ilçe örgütü önünde İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, yöneticiler ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

CHP ilçe Başkanı Av. Ozan Varal, Hikmet Çetin’i ağırlamaktan dolayı duydukları mumluğu ifade etti. 

Partililerle yapılan sohbet toplantısında konuşan ve CHP’ye olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen İlçe Başkanı Av. Ozan Varal,  iktidara adım adım yaklaştıklarını dile getirerek, “Gelecek seçimde iktidar olacağımızın umudunu günden güne güçlendiriyoruz. Biz Tarsus İlçe Örgütü olarak, iktidar yolunda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sayın Bölge Vekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Tarsus Belediye Başkanımızın özverili çalışmalarıyla Tarsus’ta birinci parti olduğumuzu ve bu farkı daha da açacağımızın ve genel iktidara geleceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Tarsus’ta gördüğü ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Hikmet Çetin ise gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye büyük zararlar verdiğini söyleyen Çetin, “Hem Cumhurbaşkanı, hem parti genel başkanı ve her şey tek kişi yönetimi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yönetim biçimi yoktur. Yani otoriter olan ülkelerde de yoktur. Denetim ve kontrol tüm ülkelerde var. ABD’de Devlet Başkanının, bizim Cumhurbaşkanı kadar yetkisi yok. Bir kişiye özel, bir kişi için hazırlanmış yönetim biçimi, böyle bir şey kabul edilemez” diye konuştu.

6 genel başkanın bir araya gelmesinin Türk demokrasisi ve geleceği açısından çok çok önemli bir davranış olduğunu belirten Hikmet Çetin, “Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda çok büyük bir çaba gösterdi. Bu 6 parti demokrasiye dönmenin toplantısını yapmıştır. Bu çok önemlidir. Eksikler olabilir. Ama Türkiye’de ilk defa 6 tane partinin bir araya gelerek önemli bir iş başarmışlardır. Öncelikle bu iktidarın değişmesi lazımdır. Cumhurbaşkanlığının mutlaka kazanılması lazımdır. Ondan sonra elbette partilerin değişik politikaları olabilir, bu doğaldır. Ama bunların konuşulacağı dönem değil” şeklinde konuştu.

TARSUS BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanlarından ve eski bakanlardan Hikmet Çetin, Tarsus Belediyesini ziyaret etti.

Bir dizi ziyaretler için bölgemize gelen Çetin, dün Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile belediyede görüştü. Bozdoğan ve ekibi, CHP Eski Genel Başkanı Sayın Hikmet Çetin’i ağırladı. Ziyarette CHP Tarsus ilçe başkanı Av. Ozan Varal da hazır bulundu.

Bozdoğan "Sayın Hikmet Çetin’e ve beraberindeki değerli misafirlerimize nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diyerek Kleopatra maketi hediye etti.


Yorum Gönder

0 Yorumlar