Subscribe Us


KAYA “TARSUS’UN YENİ ÖĞRENCİ YURTLARINA İHTİYACI VAR”


 TARSUS HABER-  Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana yalnızca akademik eğitim veren kurum olmadığını, bölgenin de ekonomik ve toplumsal yapısına katkı veren bir Üniversite olduğunu ispatladığını söyledi. 

Borsa Başkanı Kaya, geçtiğimiz hafta içerisinde Tarsus Üniversitesi’ni ziyareti sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Üniversitesi Kampüsü içerisine yapılacak olan ‘Öğrenci Yurdu ’alanı ile ilgili de bilgi aldı. 

Tarsus Üniversitesi kurulduğu ilk günden bu yana yalnızca akademik eğitim veren kurum olmadığını belirten Murat Kaya “Bölgemizin ekonomik ve toplumsal yapısına da katkı veren bir üniversite olduğunu ispatladı. Bugün üniversite kampüsünün her alanında hummalı inşaat çalışmalarının devam ettiğini gözlemledik. Bunlardan belki en önemlisi de ihalesi tamamlanan 20 dönümlük alana yapılacak Öğrenci Yurdu binasıdır” dedi. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 2022 yılı yatırım programına alınan Tarsus Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun yapılacağı yerin hazır olduğunun altını çizen Murat Kaya, Üniversitenin içinde yine Devlete ait bir “Öğrenci Yurdu’nun yapılması bizleri fazlasıyla memnun etti. Bu noktada, Üniversite kampüsümüzün pandemide dahi yatırım ve eğitim-öğretim hizmetleri konusundaki özverili çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın’a ve öğrenci yurdunun yatırım programına dahil edilmesindeki destekleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ederim” ifadesini kullandı. 

Devlet üniversite içine devlet yurdu yapılmasıyla da üniversite öğrencilerinin barınma sorununun bir nebze olsun giderileceğini hatırlatan ve Tarsus’taki müteahhitlere de çağrıda bulunan Borsa Başkanı Kaya “Ancak şunun da altını çizerek belirtmek isterim ki, şu an 4 bine yakın öğrencisi ile barınma sorunu devam ederken, üniversitemizin çok değil birkaç yıl içinde 10 binden fazla öğrencisine ulaştığında yeniden öğrencilerimiz için barınma sorunu gündeme gelecektir. Dışarıdan gelip barınma sorunu yaşayan gençlerimizin düştüğü durumu acı örnekleriyle duyuyoruz. Bu acı örneklerin son bulması, öğrencilerimizin barınma sorunlarının gündem olmaması için öğrencilerimizin içine sinen, ailelerin güven duyacağı Tarsus’a ve Üniversitemize yakışır bir şekilde hizmet edecek ihtiyaca uygun konforlu ve güvenli binalar yaparak katkı vermeliyiz. Burada da Tarsuslu Mühahitlere de görevler düşmektedir. Müteahhitlerde 1artı 1 daireler yaparak öğrencilerin barınma sorununa katkı sağlayabilirler. 

İlçede öğrenci yurdu olmamasından dolayı, şehir dışından gelen pek çok öğrencinin okullarına kayıt yaptıramadığını, kayıt yaptıran öğrencilerin ise ilçede kiralık ev bulamadığı tarihleri hatırlayalım. Dışardan gelen öğrencilerin Tarsus’ta kendilerini güvenli ve huzurlu hissetmelerini ve onların üniversite hayatlarını kolaylaştıracak barınma ile birlikte öğrencilerimize yönelik güvenli sosyal alanlar yaratılması da bir o kadar önemli. 

Birkaç özel teşebbüsün katkısıyla yapılan yurtlar ise artık ihtiyaca cevap veremiyor. Yeni öğrenci yurtlarının veya konutlarının öğrencilerimizin barınma ihtiyacı sorun olmadan karşılayacak alternatif tedbirleri şimdiden Tarsus olarak almamız şart” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar