Subscribe Us


SCP Mersin il başkanı Tunç “Rusya Vatanını savunuyor”


 

YUSUF ÇELİK HABERİ: Sosyalist Cumhuriyet Partisi SCP Mersin İl Başkanı Hatice Tunç Partisinin il merkezinde basın toplantısı düzenleyerek son gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaştı.

Partimiz 5 Aralık 2021 tarihinde kuruldu. Bu süre zarfında 20 ilde örgütlenmemizi tamamladık. Nisan sonuna kadar da gerekli örgütlemeyi yaparak seçime girme hakkını elde ediyoruz. Bunu da sevgili Mersinlilere duyurmuş olalım.

Partimizi kurduktan sonra ilk kez Mersin'imizin değerli basın mensuplarıyla yüz yüze gelmenin heyecanını yaşıyoruz

Öncelikle belirtmek isterim ki partimizin esas ve ilk hedefi kurucu liderimiz M. Kemal Atatürk’ün vefatıyla yarım kalan Cumhuriyet Devrimini tamamlamaktır.

Değerli basın mensupları; basın açıklamamızda ülkemizin yaşadığı sorunlardan en önemli gördüğümüz ikisiyle ilgili görüşlerimizi sizlerle ve Mersinliler ile paylaşmak istiyoruz.

Emperyalizmin yayılmacı politikaları Ukrayna’da ABD ve Rusya’yı karşı karşıya getirmektedir.

ABD şu anda dört bir yandan Türkiye’yi kuşatıyor. Dedeağaç’ta burnumuzun dibine tamamen Türkiye’yi hedef alan bir askeri üs kurdu. Mavi vatanımızda Türkiye’nin karşısında İsrail ve Yunanistan’ın yanında, Suriye ve Irak’ta bölücülüğün yanında, FETÖ terör örgütünün en başından beri arkasındaydı. Ve hala bu örgüte ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kafkasya’da Türkiye ve Azerbaycan’ın karşısında bütün bu mücadele alanlarında Rusya ise hep Türkiye’nin yanında oldu. Bu koşullarda vatanını savunmak için Ukrayna’da gerekli bazı adımlar atan Rusya’nın karşısında ve ABD’nin yanında saf tutmak büyük bir yanlış olmanın ötesinde gaflettir. Bu yanlışta ısrar dört bir yanda emperyalist kuşatma altında olan Türkiye’yi yalnızlaştırır ve Türkiye’nin önüne ödenmesi mümkün olmayan faturalar çıkartır.

İkinci önemli sorunumuz enerji ve artan elektrik faturalarıdır.

Özelleştirilen enerji dağıtımfirmalarının yaptığı keyfi zamlar yurttaşlarımızı çok zor durumda bırakmış bu parayı ödeyemeyecek konuma sokmuş ve icralarla karşı karşıya bırakmıştır.

Partimiz acilen elektrik ve doğalgaz dağıtımının hemen kamulaştırılmasını, zamların hemen geri alınmasını talep etmektedir.

Başta da belirttiğimiz gibi amacımız yarım kalan Atatürk devrimlerini tamamlamaktır. Bu anlamda diğer partilerin tabanlarında olan veya kendilerinin hiçbir partide temsil edilmediğini düşünen, Atatürkçü, sosyalist, vatansever yurttaşlarımızı birlikte mücadele etmek için partimize davet ediyoruz.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar