Subscribe Us


TARSUS’TA MÜTEAHHİTLER YENİ DÜZENLEME İSTEDİ


 TARSUS HABER- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, 7. Meslek Komite Üyesi ve aynı zamanda Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Çetiner, müteahhit firmaların işlerinin aksamaması için yapı denetim firmalarının il bazındaki görevlendirilmesiyle ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaat sektöründe standartlara uygun kaliteli yapıların inşasında yapı denetim sisteminin önemli rol oynadığını belirten Çetiner, ‘’Sistem standartların sağlanması açısından güzel bir uygulama. Ancak birtakım düzenlemeye ihtiyacı var. Bilindiği üzere Yapı Denetim Yasası gereği inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit firmaların yaptığı işleri denetleyen yapı denetim firmaları il bazında oluşturulan havuzdan seçiliyor. Şöyle ki Tarsus’taki bir inşaat firmasını denetlemek üzere Anamur’dan bir yapı denetim firması görevlendirilebiliyor. Tarsus-Anamur arası 263 kilometre mesafede. Bu uzak mesafe işleri aksatabiliyor hatta olumsuz yönde etkileyebiliyor. Durum bu şekilde olunca havuzdan seçilen yapı denetim firması da mesafeden dolayı ya işi iptal ediyor ya da kontrol için ileri tarihlere gün veriyor. Bu da inşaat firmasının iş programını ve taahhüt sürelerini olumsuz yönde etkiliyor.’’diye konuştu.

Çetiner, konuyla ilgili çözüm önerilerinin olduğunu bildirerek, ‘’Talebimiz Mersin ilinin bölgelere ayrılarak, bir ve ikinci bölge sınırları belirlenecek şekilde yeniden kurgulanması yönünde. Örneğin Mersin ili 1.ve 2. bölge olarak düşünülebilir. Mesafeleri dikkate alarak 1.bölge; Tarsus-Mersin merkez-Çamlıyayla-Erdemli, 2. bölge;Silifke-Mut-Anamur-Aydıncık-Bozyazı olacak şekilde düzenlenebilir. Konuyla ilgili kurumların düzenleme yapmasını bekliyoruz.’’dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar