Subscribe Us


Varal “‘Halkımızın ekmek davasının derdindeyiz!”


CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL

“‘Halkımızın ekmek davasının derdindeyiz!”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus ilçe örgütünün Türkiye’ye örnek olan ve un bağışı ve tamamen gönüllü kadınlar tarafından pişirilen yufka ekmekler, yurttaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Yaşanan ekonomik kriz döneminde dayanışma ruhunun ön plana çıkartan dayanışma projesi, toplum genelinde büyük beğeni toplarken, her hafta farklı mahallelerde dağıtımlar gerçekleştiriliyor.

 

Tarsus’un dezavantajlı mahallelerine öncelik verilen çalışma kapsamında, hayırsevelerin desteğiyle temin edilen unlar, gönüllü kadınlar tarafından yufka ekmeğe dönüştürülüyor. Paketlenen yufka ekmekler, CHP Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, CHP Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri tarafından dağıtılıyor.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yapılan bağışlarla dayanışma ağının her geçen gün daha geniş kesimlere ulaştığını söyledi.

 

Gönüllülere seslenen Başkan Av. Ozan Varal, “Bu zor günleri dayanışma ile aşacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ekmeğin yaşamsal zorunluluk olarak  kültürümüzde  kutsal bir yiyecek olarak algılanmasına rağmen iktidarın ekmeğe dahi muhtaç ettiği halkımızı  ekmek kuyruklarına mahkum etmesini dayanışma ile aşacağız.  El ele, gönül gönüle, aynı tezgah başında, aynı tandır ateşi çevresinde, aynı yollarda yürüyerek yufka ekmekleri insanlarımıza ulaştıralım. Bizler, gönüllülerimizden ve duyarlı insanlarımızdan aldığımız güçle dayanışma ağını daha geniş kesimlere ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar