Subscribe Us


BAŞKAN OZAN VARAL, TARIM BAKANI’NI TARSUS’A DAVET ETTİ


TARSUS HABER- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, don felaketi nedeniyle zarar gören sert çekirdekli ürün ağaçlarının bulunduğu bahçelerde incelemeler yaptı. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Varal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi Tarsus’a davet ederek, çiftçilerin yaşadıkları sorunları yerinde görmesi talebinde bulundu.

 

Tarsus’a bağlı ova da yer alan Mantaş Mahallesi’nde üretici Soner Yıldız’a ait sert çekirdekli meyve bahçelerinde İlçe Başkan Yardımcısı-Ziraat Mühendisi Yağmur Arslan ile birlikte incelemelerde bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Günden güne artan mazot, gübre veya ilaç masraflarının üzerine, şimdi de üreticilerimiz don felaketiyle karşı karşıya gelmiş durumdalar. Bölgemizde sert çekirdekli meyve ağaçlarının büyük bölümü zarar gördü. Bu zararın biran önce Bakanlık tarafından, Devletimiz tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Hiç kuşkusuz görevine yeni başlayan bir Tarım Bakanımız var. Sayın Bakan Vahit Kirişçi, aynı zamanda bölge milletvekillerinden biriydi. Uzun zaman TBMM Tarım Komisyonu’nda da görev yapıyordu. Bu nedenle üreticilerimizin çektikleri sıkıntıları buraya gelerek tarlada, bahçede görmesini istiyoruz ve Sayın Tarım Bakanı’nı Tarsus’a davet ediyorum” dedi.

 

Üreticilerin, bankalara olan kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini ve acilen desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu belirten Başkan Ozan Varal, “Don felaketi, üreticilerimizin bir yıllık alın terini alıp götürmüş durumda. İçler acısı bir durum var. Buradan iktidara seslenmek istiyorum. Üreticiyi ve çiftçiyi bu afet karşısında kaderine terk etmeyiniz. Bu sadece üreticinin sorunu değildir. Önümüzde ki günlerde halkımızın meyve ve sebzeyi daha da pahalıya alması demektir. Bu noktada tüm üreticilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar