Subscribe Us


BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKİ HAL ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ


 TARSUS HABER-Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği’nde Hal esnafıyla kahvaltıda buluşan Başkan Seçer, “Çok şükür halden anlarız. Hem Hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız” dedi. Tarsus Hal Kompleksi içerisinde yaptıkları hizmetleri anlatan Seçer, “Buraya 11 bin ton asfalt kullanıldı. Altyapısı ve üst yapısı yapıldı, şeritleri çekildi. İnşallah Sebze ve Meyve Halimize uzun süre hizmet edecek bir zemin düzenlemesi yapıldı” diye konuştu.

Halen hazırlığı sürdüğü belirtilen Haller Yasası’ndan da söz eden Başkan Seçer, “Haller Kanunu şu anda tartışılıyor; değiştirme konusunda. Güncellenmeli ve sizlerin güncel ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir şekle dönüştürülmeli” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta mesaisine Tarsus Hal esnafı ile buluşarak başladı. Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk’in daveti üzerine Tarsus Hal Kompleksi’nde gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğine katılan Başkan Seçer, “Çok şükür halden anlarız. Hem Hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız” dedi. Tarsus Hal Kompleksi’nin alt ve üst yapısını yenilediklerini, 11 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Başkan Seçer, esnafın sorunlarını ve taleplerini de dinledi.

“Hem Hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız”

Kahvaltıda Başkan Seçer’e; Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk, Meclis üyeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları da eşlik etti. Başkan Seçer, “Çok şükür halden anlarız. Hem Hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız. Bu siyasette gerekli olan bir haslet. Bir siyasetçinin her şeyin uzmanı olma gibi bir özelliği olamaz ama her şeyden haberdar olması lazım. Mersin’e daha iyi hizmet edebilmek için biz de durmadan dersimizi çalışıyoruz” dedi.

“Mersin herkese yeter. Her metrekaresi bereket

Tarsus’ta doğmuş, doymuş ve büyümüş bir insan olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Mersin zengin, güçlü, değerli ve huzurlu bir yer; huzurlu olmaya da devam edecek. Türkiye’nin her yerinden Mersin böyle görünüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana’da ya da yurdun başka bir ilinde, Mersin’le ilgili; ‘Mersin güzel kent, Mersin’e gittim, huzurlu kent, Mersin barış kenti, Mersin tertemiz bir kent’ dendiği zaman içimin yağı eriyor. Hoşuma gidiyor. Sizin de gitmez mi? Gider. Biz istiyoruz ki Mersin daha zengin olsun. Mersin daha çok üreten, kalkınan, insanların güldüğü, gülüştüğü, ayrımcılığın asla olmadığı bir kent olsun. Ve oluyor da çok şükür. Buradan söylüyorum. Mersin herkese yeter. Her metrekaresi bereket. Buraya gelenler buradan domatesini, patlıcanını alacak, üzümünü alacak, karpuzunu alacak, Diyarbakır’a, Trabzon’a, Ankara’ya götürecek. Bütün esnafa söyleyin. Yatırım için Mersin’den daha iyi bir yer bulamazlar. Birikmiş paralarını Mersin’e yatırım yapabilirler. Mersin çok yakın zamanda sadece Türkiye’nin değil, sadece bu bölgenin değil, tüm dünyanın yükselen yıldızı olacak” diye konuştu.

“Ekonominin dengesi bozulursa en önce etkilenecek kesim tarım”

Hal esnafının çalıştıkları alanın Türkiye’deki en zorlu alanlardan biri olduğunun altını çizen Seçer, “İşiniz üretici ile. Üreticinin hele hele ekonominin ülkede şöyle bir dengesi bozulursa, bir topallamaya başlarsa en önce etkilenecek kesim tarım; tarım üreticisi. Mazot yükseldi mi üreticinin de maliyeti artar. Döviz yükseldi mi üreticinin maliyeti artar. Çünkü tarımda her şey dövize bağlı. Türkiye, enerjisinin yüzde 99’unu dışarıdan ithal eden bir ülke. İlaç, ilaç hammaddesi dövizle ithal ediliyor. Gübre, gübre hammaddesi ithal ediliyor. Hal böyle olunca üreticinin, hele hele şimdi, şu anda,  bugünlerde durumu pek parlak görünmüyor” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişçi’nin getirildiğini, kendisiyle TBMM’de Tarım Komisyonu’nda çalıştığını ifade eden Seçer, “Umut ediyorum o bilgi birikimini fiiliyatta da uygulamada da alacağı kararlarla da uygulamaya koyar, üretici Türkiye’de şöyle bir rahat nefes alır. Ama bana sorarsanız Türkiye’nin geleceğini, özellikle ekonomik anlamda nasıl görüyorsunuz diye, vallahi endişelerim çok. Dengeler altüst” ifadelerini kullandı.

“Buraya 11 bin ton asfalt kullanıldı”

Tarsus Hal Kompleksi içerisinde yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Seçer, “Sadece buraya ne kadar asfalt döktük biliyor musunuz? Helali hoş olsun. Bunu hak ediyorsunuz. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz, KDV veriyorsunuz, ÖTV veriyorsunuz, gelir vergisi veriyorsunuz, helali hoş olsun; zaten o vergilerden. 11 bin ton asfalt kullanıldı buraya. Gördüğünüz gibi, yeni yapılan havaalanının pisti bundan daha kaliteli olmayacak. En kalitelisi yapıldı. Altyapısı ve üst yapısı yapıldı, şeritleri çekildi. İnşallah Sebze ve Meyve Halimize uzun süre hizmet edecek bir zemin düzenlemesi yapıldı” dedi.

Yatırımların ve harcamaların da devam ettiğine değinen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin her yıl çok önemli ve değerli çalışmaları hayata geçirdiğini söyledi. Hayvancılık sektöründen bitkisel üretime, fide fidan desteğinden sulama borusuna kadar pek çok hizmeti Hal esnafı ile paylaşan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kaliteli üretim için her türlü desteği yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz bunları günü kurtarmak için yapmıyoruz” dedi.

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk, esnafın sandık hırsızlığı nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyledi. Bunun üzerine Hal’de güvenlik konusunda tekrar bir düzenleme yapacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “Sadece Belediyemizin buraya güvenlikçi sayısını arttırması ile bu iş çözülmez. Bir de bunun Emniyet boyutu var. Bizler üzerimize düşen görevi yaparsak, Emniyet ya da Jandarma da kendi üzerine düşeni yaparsa bu işler çözülür” diye konuştu.

“Haller Kanunu güncellenmeli”

Haller Yasası ile ilgili de konuşan Başkan Seçer, “Haller Yasası’nda sanıyorum parlamentoda bir değişiklik var. Mevcut Haller Yasası’nda ilk büyük düzenleme yapıldığında 2012’de açıkçası benim de imzam var. O dönemde çünkü parlamentodaydım ve o Komisyon’da çalışan bir milletvekiliydim. Görüldü ki zaman içerisinde bazı yapılan düzenlemeler eksik kalmış ya da yanlış olmuş. Bu süreç içerisinde düzenlemeler yapıldı ama görüyorum ki Haller Kanunu zaten şu anda tartışılıyor; değiştirme konusunda. Güncellenmeli ve sizlerin güncel ihtiyacına cevap verecek bir şekle dönüştürülmeli. Umut ediyorum parlamento bunu kısa sürede hayata geçirir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi olarak Haldeki çöplerin toplanması ve nakledilmesi konusunda her türlü katkıyı yapmak durumunda olduklarından söz eden Başkan Seçer, “Halci esnafı sabahın kör karanlığında işine gelen esnaftır. Belki de sektörler arasında baktığın zaman en erken yataktan kalkıp evinin dışına çıkan, Bismillahirrahmanirrahim deyip işine başlayan esnaftan biridir. Biz elbette burada yoğunluk bittiği zaman Tarsus Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi; hangi belediyemizin görev alanı ise çöpün toplanması, çöp nakledilmesi konusunda her türlü katkıyı yapmak durumundayız. Ancak Halci esnafımızın da halin temizliği konusunda daha itinalı davranmalarını isteriz” dedi.

“Ürünlerinizin geldiği yolların kaliteli olmasını önceledik”

Tarsus’a dair değerlendirmeler de yapan Seçer, Tarsus’un Mersin’in en büyük ve kadim ilçesi olduğunu ifade ederek, 8 bin yıla dayanan bir yerleşim yeri olduğundan söz etti. Tarsus’un arzu edilen noktada olmadığını dile getiren Seçer, “Arzu ederdik ki Tarsus ekonomik yönden de daha kalkınmış olsun, daha cıvıl cıvıl olsun, sosyal hayatı daha güzel olsun. Tarsus’u daha fazla tanıtmak, daha fazla hareketli bir kent haline getirmek istiyoruz. Bizim Tarsus şehir merkezini canlandıracak çalışmalarımız artış göstermeye başladı. Çünkü önce bunların projeleri çalışılıyor, daha sonra uygulamaya geçiliyor” dedi. Üreticilere verdikleri destekler konusunda köy yollarının ıslahının da bulunduğuna değinen Başkan Seçer, “Sizin ürünlerinizin geldiği yolların kaliteli olmasını önceledik. Neden? Çünkü burası üretici bir bölge. Kötü bir yol üzerinden size meyvesini, sebzesini getirirse buraya gelene kadar hoşaf olur. Önce dedik güzel yollarda köylülerimizi seyahat ettirelim, meyvelerini, sebzelerini pazara ulaştırsınlar” dedi.

“2 adet katlı kavşak yapıyoruz”

Tarsus şehir merkezinde Yol Asfalt Birimi’nin de çalışmaları olduğundan söz eden Seçer, yapılacak olan ve yapımı devam eden asfalt ve yol çalışmaları hakkında da tek tek bilgi vererek, Tarsus’ta 2 adet katlı kavşak yapacaklarını duyurdu. Başkan Seçer, “Tarsus’ta Atatürk Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Gazipaşa Caddesi… Bu kesişen noktalarda 2 adet katlı kavşak yapıyoruz. Mersin’de gördüğünüz, yoğun kavşaklarda trafik aksamasın diye battı çıktı olarak tabir edilen, Tarsus’ta da ilk kez bizim dönemimizde hayata geçirilecek olan proje çalışmalarını bitirdik. Bir tanesi Çamlıyayla’ya giderken Sakallı Petrol’ü geçince. Otobana dönen yol. Oraya bir tane yapıyoruz. Bir de otobandan çıktık Tarsus’a iniyoruz, Hale doğru gelirken Ülküköy’e giden Bayraklı Kavşak’ın olduğu noktaya toplamda 2 adet katlı kavşak yapıyoruz. Şehir o tarafa doğru büyüyor dikkat edin. Şimdiden trafik açısından önlemini almamız gerekiyor. Her noktada çalışmalarımız devam edecek. Tarsus’un ihtiyacı olan her şeyi yapacağız” dedi.

Mersin’in önümüzdeki 10 yıl yeni otobüse ihtiyacı olmadığının altını çizen Başkan Seçer, 87 Limon otobüsün şu anda Mersin’de hizmet verdiğini, 67 otobüsün de Nisan ayında geleceğini söyledi. 36’sının da Tarsus’ta hizmet vereceğini ifade eden Seçer, 9 metrelik 36 adet atak yeni otobüslerin Nisan ayından itibaren Tarsuslular’ın hizmetine gireceğini ifade etti. Başkan Seçer, “Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Tarsus’ta da, Mersin merkezde de, Anamur’da da devam edeceğiz” dedi.

 “Çok güzel bir Sosyal Tesis yapıyoruz. İnşallah 2024’e kadar da bitireceğiz”

Başkan Seçer, Şelale Otel’in binasının afet riski taşıdığını, ihale işlemlerinin yapıldığını ve yarışmaya çıktıklarını belirterek, “Çocuklarınızı alıp, gidip huzurla aileler olarak kahvaltı yapacağınız, yemek yiyebileceğiniz, çocuklarınızın oynadığı, zıpladığı, yüzme havuzunun olduğu, kır düğünlerinin yapılabileceği, geniş alanların olduğu bir halka açık tesis yapıyoruz. Yarışmaya çıktık. En güzel proje olsun. Tarsusumuza yakışır dedik. Tarsus’ta doğmuş bir Belediye Başkanı olarak Tarsus’ta bir eserimiz olsun. Çok güzel bir Sosyal Tesis yapıyoruz. İnşallah 2024’e kadar da bitireceğiz ve Tarsus halkının hizmetine sokacağız” diye konuştu.

Hal Kompleksi’nin önemli ve değerli bir yer olduğuna değinen Seçer, “Biz emrinize amadeyiz Büyükşehir Belediyesi olarak. Görev alanımızda zaten bunu yapma zorunluluğumuz vardı. Görevimizin dışında olduğu yerlerde de imkanlarımız ölçüsünde her zaman Hal esnafının yanında olduk bugüne kadar. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Hale yapılmış hizmetlerin en büyüğünü Vahap Seçer Başkanımız döneminde aldık”

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk de “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, bizler Vahap Seçer adını duyduğumuzda aklımıza dürüstlük gelir, çalışkanlık gelir, eşit, tarafsız hizmet gelir, hakkaniyet ölçülerini gözeten belediye yönetimi gelir. Yani yaraya merhem olmak gelir. Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın Tarsus Yaş Sebze Meyve Hali’ne yaptığı hizmetleri yadsımak, yok saymak hiç kimsenin haddine değildir. Bugüne kadar Tarsus Yaş Sebze Meyve Hali’ne yapılmış hizmetlerin en büyüğünü Sayın Vahap Seçer Başkanımız döneminde aldık. Bunu herkes, dünya âlem biliyor” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar