Subscribe Us


TARSUS BELEDİYESİ 6. TATLISU OT KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE


 

TARSUS HABER- Tarsus Belediyesi, doğal beslenme alışkanlığını yaymak ve yenilebilir otları tanıtmak amacıyla Kıbrıs Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Ot Kültür Festivali’ne katılım sağladı.

Tarım alanında gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla bilinen Tarsus Belediyesi, kardeş belediye olan Kıbrıs Tatlısu Belediyesi’nin düzenlendiği 6. Ot Kültür Festivaline katılım sağladı. Doğada yetişen otların tüketilmesinin günümüzde artan hastalıklara karşın sağlıklı bir beslenme şekli için son derece önemli olduğuna vurgu yapılmak üzere gerçekleştirilen Tatlısu 6. Ot Kültür Festivali’ne Tarsus Belediyesi Yetkilileri ve Meclis Üyeleri de katıldı. 

 

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu ile birlikte festival alanlarını gezen Tarsus Belediyesi yetkilileri meclis üyeleri, kardeş belediye olan Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Ot Festivali ile doğada yetişen otların önemine vurgu yaptı. Festivale katılan vatandaşlara doğada yetişen otlardan daha fazla yararlanılması gerektiğini kaydederek, özellikle yeni neslin bu faydalı otları tanımadığı ve yeterince tüketmediğini ifade ettiler. Ekonominin büyümesi, daha ileriye gitmek ve gelecek nesillere miras bırakmak için yerel ürün ve değerlerin ön plana çıkarılması üzere düzenlenen festivalde, Tarsus Belediyesi yetkilileri tarafından Tatlısu Kadın Kooperatifinin ürettiği ürünler incelenerek işbirliği yapılması konusunda girişim başlatıldı. “Doğaya dönüş” sloganı ile başlatılan festivalde Tarsus Belediyesi yetkilileri Tatlısu’dan başlayan projenin Tarsus bölgesinde de yaygınlaştırılması üzerine fikir alışverişi gerçekleştirdiler.

 

Kardeş Belediye olan Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Tarsus Belediyesi’ne katılımları dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar