Subscribe Us


TARSUS’UN KARABUCAK ORMANLARIN’DA TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK “EKOTURİZM ORMANI” BEĞENİLDİ


 Karabucak Okaliptüs Ormanında kurulan ekoturizm ormanı, ülkemizde ilk ve tek ekoturizm güzergahı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Karabucak Ormanını turizme kazandırıyor. Türkiye’nin ilk plantasyon ormanı olan tarihi Karabucak Okaliptüs Ormanının içerisinde 3 bin 820 metre uzunluğundaki ekoturizm parkuruna yerleştirilen tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları, dinlenme yerleri ve çeşmelerin yapımı tamamlanarak doğaseverlerin hizmetine sunuldu. Parkura yerleştirilen tüm imalatlar doğal dokuya zarar vermeden, taş ve ahşaptan imal edildi. Eşsiz güzellikteki güzergah, doğaseverlere okaliptüs orman terapisi sağlayacak.
Tarsus Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanı yürüme parkurunun açılışnda konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, okaliptüs orman alanının ve lavanta bahçesinin herkes tarafından gezilip görülmesi gereken bir yer olduğu açıklamasını yaptı.

Karabucak Okaliptüs Ormanında kurulan ekoturizm ormanı, ülkemizde ilk ve tek ekoturizm güzergahı. Tarsus’a 5 kilometre mesafedeki ormanda, vatandaşların dinlenme ve aktivite ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 3 bin 820 metre uzunluğunda yaya ve bisiklet ekoturizm parkuru düzenlendi. Şehrin kalabalığından uzak, spor ve dinlenme ortamları oluşturup, parkurların tamamını okaliptüs ormanı içerisinden düzenlendi.

Toplam 3 bin 820 metre yürüyüş parkurundan oluşan Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanında ayrıca lavanta bahçesine fidan dikimi de yapıldı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar