Subscribe Us


AVUKATLAR GÜNÜ TARSUS’TA DA KUTLANDI


5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle  Tarsus ‘ta görev yapan avukatlar Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Tarsus Temsilcisi Habib Ekmekçi, avukatlarla birlikte Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını söyledi.

Tarsus Baro Temsilcisi ve Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Habib Ekmekçi, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı.

Ekmekçi, “Biz Avukatlar yüzyıllardır toplumlara önderlik ederek, bağımsızlığımızı koruyarak, adaleti, kişi hak ve özgürlükleri savunmaktan vazgeçmemenin haklı gururuyla, cübbelerimizi onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtımızda taşıyoruz. Avukatlar adil yargılanmanın, bağımsız yargının teminatı, hukuk devletinin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Avukatsız yapılan her yargılamanın bir yanı eksiktir. Ancak maalesef geçmiş yıllarda coşkuyla kutladığımız Avukatlar Gününü son yıllarda coşkuyla kutlayamıyoruz. Çünkü mesleki sorunlarımız, avukata sözlü, fiziki ve psikolojik şiddet her geçen gün artıyor. Baro olarak mesleki sorunlarımızın çözümü için, mesleğimizin hak ettiği onurlu mertebeye ulaşması için gerekli tüm çabayı göstermekteyiz” dedi.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar