Subscribe Us


KÜÇÜK DENİZ'İN, YAŞAM MÜCADELESİNE DESTEK VERİN


 TARSUS HABER- Mersin’in Tarsus ilçesinde ikamet eden Deniz Tek, iki yıl önce  evlerinin yakınındaki bir DSİ kanalına düşer, boğulmaktan son anda kurtarıldı ama  hayatı karardı.

Kanaldan çıkarılarak hastaneye kaldırılan Deniz  4 ay yoğun bakımda kalır. Artık hayatı bitkisel hayata dönüşür. Hastaneden çıkar ama ailesi artık onunla bir bebek gibi ilgilenmek durumunda kalır. Çünkü Deniz, sulama kanalında boğulma tehlikesi geçirdiğinde çok su yutmuş, nefesi kesilmiş, sonra hayata döndürülmüştür. Artık konuşamamakta, yürüyememekte, ellerini hareket ettirememektedir. Sadece konuşulanları duymakta küçük tepkiler verebilmektedir.

 Denizin yatağa ve oksijen tüpüne bağımlı yaşamak zorunda kalması nedeniyle babası da  işinden ayrılır. Baba Serkan Tek, eşi Gülden hanımla birlikte hayatını oğulları Deniz’in iyileşmesine adar. Birçok doktora götürürler, ama bazı ameliyatlar olması ve zamana ihtiyaç vardır. Anne Gülden hanım bir bebek şefkatiyle 12 yaşına gelen oğluna bakmaya devam eder. Yemek yiyemeyen Deniz’i özel mamalarla beslemektedir.  Hasta bezi ile onu bir bebek gibi belemektedir. Evladının günden güne gözlerinin önünde erimesi, bir yana, maddi sıkıntı ayrı bir dert olmaktadır.

Deniz bugün 12 yaşında bir delikanlı olması gerekirken, yaşadığı talihsiz kaza sonrasında yatağa bağımlı yaşamaktadır.  Belki yürüyemeyecektir ama, en azından tekerlekli sandalye ile annesi, babası onu gezdirebilecektir.

Mutlulukları paylaştığımız gibi acıları da, hüzünleri de paylaşalım ve Deniz Tek’e yardım edelim.

Babası Serkan Tek. 0543 327 9731 - Yenimahalle 4070 sk. no.2 Tarsus

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar