Subscribe Us


MEVLANA MAHALLESİ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ’NDE 23 NİSAN COŞKUSU


 MİNİKLER 23 NİSAN COŞKUSUNU SOKAKLARA TAŞIDI

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde23 Nisan coşkusu yaşandı.Atölyede eğitim gören çocuklar, mahallelerindeyaptıkları kortej yürüyüşü ile bayram coşkusunu sokaklara taşıdı. Şiirler okuyup, şarkılar söyleyen ve dans eden minikleri, aileleri heyecanla izledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkusu yaşandı.

Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim gören çocuklar ile anneleri, Mevlana Mahalle Muhtarlığı önünde toplanarak, atölyeye kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve balonlarla birlikte yürüyen minikler, üzerlerinde Atatürk siluetlerinin basılı olduğu tişörtler giydi.Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nin önüne kadar yürüyen minikler, sokaklara 23 Nisan coşkusunu taşıdı. Mahalle halkı da bu coşkuya evlerinin balkon ve pencerelerinden ortak oldu.

Kortej boyunca 23 Nisan coşkusuna yakışır şarkılar ve marşlar eşliğinde yürüyen çocuklar, daha sonra atölye önünde gösterilerini sergiledi.Şiirler okuyup, şarkılar söyleyen ve dans eden minikleri, aileleri de coşku ve heyecanla izledi.

“Çocuklarımızın kendi mahallelerinde bir anıları olsun istedik”

Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu ve Okul Öncesi Öğretmeni Sonay Berber, 23 Nisan kutlamaları kapsamında bir haftadır çocuklara 23 Nisan’la ilgili çalışmalar yaptırdıklarını anlatarak,“Çocuklarımızın aslında kendi mahallelerinde bir anıları olsun istedik. Aslında buradaki amacımız hem onlara armağan edilen 23 Nisan’ı eğlenceli kutlamalarını istememiz hemde bu yollardan her zaman geçiyorlar ama öyle bir anı bırakılmamıştır” diye konuştu.

Aileler çocuklarını heyecan ve coşku ile izledi

Torununu izlemeye gelen Nimet Özbek, “Güzeldi maşallah. Hepsini çok beğendik” derken, velilerdenMakbule Yokuş,Çok mutluyuz, çocuklarımız seviniyor. Bugün çok güzel geçti. Eğlendiler, yürüyüş yaptılar, şiirler okudular, 23 Nisan'ı kutladılar. Çocuklarımız çok mutlu, biz de mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Çocuğunu izlemeye gelen Bahar Sevilgen, yapılan etkinlikten dolayı teşekkür ederek,“Çok duygulandım, çok güzel hazırlamışlar” dedi.

Çocuklarını izlemeye gelen annelerden Sevgi Aydın da “Çok mutluyum. Çünkü benim kızım önceden içine kapanık bir çocuktu. Ama buraya geldiğinden beri o kadar özgüvenli ki şarkıları öyle deli dolu söylüyor. Onunla birlikte biz de çok mutlu oluyoruz evde” diye konuştu.

Miniklerden İsraGezgen ise “Bugün burada eğlendik, 23 Nisan’ı kutladık, eğlenceli danslar yaptık, yollarda yürüdük”derken, Hacer Gezgen ise eğlenceli bir gün geçirdiğini anlattı ve “Yollarda gezdik, bayrak salladık, mutluyum”dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar