Subscribe Us


SEÇER: “3. ÇEVRE YOLU DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI”


 “BU YILIN SONUNA KADAR 3. ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARIMIZ SONA ERMİŞ OLACAK”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı 2. Birleşim Toplantısı’nda 3. Çevre Yolu düzenleme çalışmalarına bugün itibariyle başladıklarını duyurarak, “6 bin 75 metrelik bu güzergahta çalışmalarımızı an itibariyle başlattık. 3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu ve yaya yolu olarak düzenleyeceğiz. Bu yılın sonuna kadar da bu çalışmalarımız sona ermiş olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer,Mersin’in ulaşımını ve trafiğini rahatlatacak olan 3. Çevre Yolu düzenleme çalışmalarına başladıklarını duyurarak,“6 bin 75 metrelik bu güzergahta çalışmalarımızı an itibariyle başlattık” dedi.

“Canlarını vererek milletimizin kaderini değiştiren tüm şehitlerimize minnettarız”

Meclis’in; Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Başkan Seçer, 14-20 Nisan Şehitler Haftası’ndada şehit ve gazileri minnetle andıklarını belirterek, “Bağımsızlık ruhuyla birleşen vatan sevgisi en asil, en yüce sevgilerden birisidir. Gerektiğinde bu değerler için savaşmak, bu sevginin bir karşılığıdır. Meşrebi, mezhebi ne olursa olsun bizler aynı değerler uğruna meydanlarda destanlar yazmış bir milletin evlatlarıyız. ‘Korkma’ ifadesi ile başlayan milli marşımızın her bir dizesindeki değerlerimize sahip çıkan ve canlarını vererek milletimizin kaderini değiştiren tüm şehitlerimize minnettarız. Şehit ve gazilerimize olan borcumuzu ancak ve ancak tam bağımsız, daha güçlü bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmakla ödeyebiliriz. Bizler bu sorumlulukla Mersin’de her şart ve koşulda daima çalışıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum”dedi.

“Mersin’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu olması temel hedefimiz”

Hristiyan aleminin17 Nisan Paskalya Bayramı’nı da kutlayan Başkan Seçer, “Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir kültürden geliyoruz. Güzel kentimiz Mersin bu kültürü yaşayan ve yaşatan örnek kentlerin başında geliyor. Barış içinde birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mersin’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın daima huzurlu ve mutlu olması temel hedefimizdir. Dini bayramların amacı da gönüller arasında kurulan köprülerle insanları birbirlerine yaklaştırmak ve insanlığın mutluluğuna vesile olmaktır. Hristiyanlığın önemli günlerinden olan Paskalya Bayramı’nı kutluyor başta Mersin’de yaşayan Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hristiyanalemine saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Tertemiz plajlarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum”

Başkan Seçer, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında Mersin’in doğal güzelliklerini görmek için herkesi Mersin’e davet ederek, “Sahip olduğu doğal ve tarihi zenginlikler bakımından dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan kentimiz; doğal kumsalları, farklı uygarlıklardan izler taşıyan eserleri ve görülmeye değer ören yerleri, yaylalarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Anlatmakla bitiremeyeceğimiz güzellikleri görmek ve bir gastronomi şehri Mersin’e ait lezzetleri tanıtmak için herkesin Mersin’i görmesi, yaşaması gerekir. Herkesi Mersin’e davet ediyoruz. Çok yakında başlayacak deniz turizmi dolayısıyla da Denizkızı şirketimizin işlettiği tertemiz plajlarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Turizm camiamızın haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“3. Çevre Yolu düzenleme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır”

Başkan Seçer, 3. Çevre Yolu’nda düzenleme çalışmalarının başladığını duyurarak,“3. Çevre Yolu; Rıfat Uslu Caddesi, Ali Kaya Mutlu Caddesi; bu güzergahtaAkbelen Bulvarı ile 34. Cadde arasında yol düzenleme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır. Yani 3. Çevre Yolu’nda, 6 bin 75 metrelik bu güzergahta çalışmalarımızı an itibariyle başlattık. Şu anda orada hummalı bir çalışma başlamış durumda. 4. Çevre Yolu’nda yapılan çalışmaların bir benzerini 3. Çevre Yolu’nda yapmayı planlıyoruz.3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu ve yaya yolu olarak düzenleyeceğiz. Gidiş-geliş olarak düşünürseniz her bir kısmı bu şekilde düzenleyeceğiz. Bu yılın sonuna kadar da bu çalışmalarımız sona ermiş olacak” dedi.

Çalışmalar kapsamında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için güzergahlarda değişiklikler yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, “13. Cadde batı geliş istikametinden gelen araçlar; sağa 36. Cadde istikametine dönüp Okan Merzeci Bulvarı’na katılacaklar. 13. Cadde doğu istikametinden gelen araçlar güneye inip mezarlık alt kavşağından sağa dönerek, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’na katılacaklar. Okan Merzeci Bulvarı’ndan 201. Cadde’ye giren araçlar 210. Cadde’ye dönecek, oradan da 203. Cadde’ye katılarak 13. Cadde’ye girebilecekler. Ayrıca 13. Cadde doğu-batı yönünde tek şerit olarak gidiş-geliş yapılabilecektir”diye konuştu.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar