Subscribe Us


TARSUS MEKTUBU 17 NİSAN 2022


 

17 NİSAN.2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

OTOBAN ÇETESİNE OPERASYON YAPILDI

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünce,  Tarsus ve Otoban yolu üzerinde yola çıkıp araçlara taş atarak hasta numarası yapan, fuhuş ve aşk vaadi ile araçları durdurmak suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık, Yağma (GASP), Hırsızlık ve Kasten Yaralama olaylarına karışan şahıslar yakalandı. Yapılan operasyonda toplam 34 şahıs yakalandı 25’i tutuklandı.

Şahısların tespitine ve yakalanmalarına yönelik olarak suçla ve suçlularla mücadele kapsamında; Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli bir şekilde, 4 ay boyunca dinleme ve havadan, karadan izleme yapılarak uygulanan tedbirler ve çalışmalar sonlanmış, dosya kapsamında toplam 43 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik 101 ekip, 500 personel ile eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonda toplam 34 şahıs yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerin 2’si (E.O.) ve (C.G.) serbest bırakılırken, 32 şüpheliden 25 şahıs (D.Y.) (S.Y.) (P.G.) (N.G.) (Ç.G.) (H.O.) (E.Y.) (G.G.) (G.Y.) (B.O.) (B.S.) (H.Y.) (D.G.) (B.S.) (Ş.S.) (D.I.) (M.Z.) (K.O.) (Ç.Ö.) (D.Y.) (S.I.) (G.I.) (M.Ç.O.) (M.O.) (A.I.) tutuklanmış, 7 şahıs (A.O.) (A.O.) (Y.G.) (A.I.) (D.Y.) (E.S.) (E.O.) adli kontrolle serbest bırakılmıştır

Suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla ikametlerinde yapılan ev aramasında 8 adet tüfek ve tüfeklere ait 400 adet fişek, 294 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yakalanan şahısların çok sayıda Yağma (GASP), Kasten Yaralama, Uyuşturucu madde kullanma ve Hırsızlık suçlarından kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Ayrıca şüpheli şahısların dinleme ve polise yakalanmamak için kendi dilleri ve kendilerince belirlenmiş “Saya:Para , Mul: Şikayetçi, Graba:Araba , Manuş:Polis , Galip:Polis , Pırtı:Elbise , Çiz:Olay , Sayımlamak:Geri Vermek , Celletmek:Göstermek , Kertmek:Alınan malzeme Para , Gıdana:Adana , Reşit Emmi:Polis , Zen:Kadın , Arşınlamak:Kaçmak , Aryalamak:Ağzını Aramak , Carlatmak:Sorun Çıkarma , Sunlamak:Sormak , Baylamak:Dolandırmak” kelimeleri kullandıkları tespit edildi.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzuru, güveni, sağlığı ve asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız sürekli devam edecektir denildi.

 

………….OOO………...

KAYADAN DÜŞEN GENCİ JANDARMA KURTARDI

Çamlıyayla ilçesinde kayadan düşen 17 yaşındaki gence Çamlıyayla Jandarma ekipleri ulaştı.
Çamlıyayla’ya ilçesi Bağçatağı mahallesindeki ikametinden ayrılan ve dağlık alanda bir kayanın üzerinden düşerek mahsur kalan genç jandarmanın 18 saatlik aramasından sonra bulundu.
Ailesinin haber vermesiyle Çamlıyayla Jandarma Komutanlığına bağlı tum ekipler 17 yaşındaki Berat Çayır’ı aramaya başladı.
Yaklaşık 40 kişilik ekiple dağ bayır aranan Berat Çayır bir uçurumun dibinde bulundu
Jandarmanın çıkarttığı genç 112 ekiplerine teslim edilerek Çamlıyayla Entegre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
Aramaya Akut ve Mersin Büyükşehir İtfaiye ekipleri de katıldı. Kaynak. www.medya33.com

………….OOO………...

 

JANDARMA; UYUŞTURUCU

MADDE KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEDİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uluslararası uyuşturucu sevkiyatına yönelik operasyon gerçekleştirdi.
Jandarma; uyuşturucu madde kaçakçılığını önlemek amacıyla yürüttüğü çalışmalar esnasında Ekvator ülkesinden temin edilen uyuşturucu maddenin deniz yoluyla Mersin’e getirilerek yurt içinde satılmak üzere sevk edileceğini tespit etti.
Uyuşturucu maddenin ele geçirilmesi amacıyla soruşturmasını derinleştiren Jandarma ekipleri; takibe aldıkları yük gemisinin yurda giriş yaparak taşıdığı konteynerleri antrepo alanına indirmesi üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon icra etti. Operasyon sonucunda bir konteynerde yapılan aramada muz kolileri içerisine saklanmış (250) kg kokain ele geçirdi.
Yakalanan kokaine el koyan Jandarma ekipleri konteynerin bağlı bulunduğu firma yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.

………….OOO………...

TARSUS BELEDİYE BAŞKANINDAN

YAPILAN SAYGISIZLIĞA SİTEM..

"GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM"

Tarsus İdman Yurdu maçlarında takımımıza başarılar dilediğim, hiçbir siyasi cümle, amblem, logo, motto, ima bulunmayan: "Tarsus idman Yurdu'muza başarılar dilerim" yazılı pankartımın Tarsus Şehir Stadyumu'ndan indirilip merdiven altına atılması, bu kentin belediye başkanına, bu kentin takımına, bu kente yapılmış büyük bir SAYGISIZLIKTIR.

 Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi:

“Şanlı Tarsus İdman Yurdumuz'un arka arkaya aldığı zaferlerin taraflı tarafsız, kırgın küskün, genç yaşlı, kadın ve çocuklarımızı gönendirdiği ve gururlandırdığı bu günlerin, kentimizde şampiyonluk coşkusu yaratarak büyük bir mutlulukla taçlandırılması en büyük gayemiz.

Maddi manevi "her türlü" ihtiyacını büyük bir özveriyle, el ele kol kola vererek tamamladığımız, galibiyet sevincini unutan ve kümede kalma mücadelesi içerisinde olan takımımızın; kentimizde büyük bir heyecana sebep olan "8 hafta üst üste galibiyet" başarısıyla şampiyonluk motivasyonu yakalaması, Tarsus İdman Yurdu'nu özlenen günlere, arzu edilen seviyeye taşımıştır.

Kentte şampiyonluk şarkılarını hep birlikte söylemeye hazırlandığımız, stadyumda omuz omuza galibiyet sevinçleri yaşadığımız bugün, spora siyasetin nasıl alet edildiğini hep birlikte tecrübe etmekteyiz.

Tarsus İdman Yurdu maçlarında takımımıza başarılar dilediğim, hiçbir siyasi cümle, amblem, logo, motto, ima bulunmayan: "Tarsus idman Yurdu'muza başarılar dilerim" yazılı pankartımın Tarsus Şehir Stadyumu'ndan indirilip merdiven altına atılması, bu kentin belediye başkanına, bu kentin takımına, bu kente yapılmış büyük bir SAYGISIZLIKTIR.

Bugün Tarsus Belediye Başkanlık Makamı ve Tarsus'a yapılmış bu saygısızlıktan en çok etkilenecek olan, şampiyonluk yolunda dolu dizgin giden takımımız, sporcularımız, teknik ekibimiz olacaktır. Tarsus İdman Yurdu 100 yıl boyunca kentimizi birleştiren, güzelleştiren, gurur duymamızı sağlayan yegane mirasımızdır. Bu mirasa destek vermek, sahip çıkmak ve bağlanmak; siyasetin kirli "adamcıkları" tarafından gölgelenmek istenmekte ve şampiyonluğa giden koca çınar; siyasi talimatlarla alaşağı edilmek istenmektedir.

Bugün Tarsus Belediye Başkanı'nın "BAŞARILAR DİLERİM" pankartından rahatsız olan ve pankartları söküp merdiven altına iten zihniyetlere cevabımız:

ŞAMPİYONLUK OLACAKTIR!

İdare ve iradenizden Tarsus İdman Yurdu adına hiçbir talebimiz, hiçbir destek başvurumuz, hiçbir arzumuz bulunmamaktadır.

GÖLGE ETMEYİN, BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ.”

Dr.Haluk BOZDOĞAN

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

 

………….OOO………...

TARSUS AGROPARK’DA İNŞAATLAR

 TAMAMLANMAK ÜZERE

Türkiye’nin ilk Tarım-Gıda İhtisas Teknoparkı olarak nitelendirilen, toplam 800 dekar alanda hizmet verecek olan ve kurucu ortaklarından biri Tarsus Ticaret Borsası  olan Mersin Agropark Tarım Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi  tamamlanmak üzere.

İnşaat alanında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte incelemede bulunan Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Agropark A.Ş’nin bölgede faaliyete geçmesiyle teknoloji ağırlıklı modern sistemlerle yüksek katma değerli, daha çok verimli ve sağlıklı ürünler yetiştirip Türkiye’nin tarım sektöründeki gücünü dünyada artırmayı hedeflediğini belirterek “Tarım ve gıda alanında sektördeki araştırmacılarla girişimcileri bir araya getirerek ortak bir yapıda sinerji oluşturması amaçlanmaktadır Güçlü olduğumuz tarımsal avantajımızı, tarımsal teknoloji ve katma değeri yüksek ürün ihracatıyla ülkemiz için önemli bir gelire dönüştürmeyi hedefliyoruz. ” diye konuştu.

Tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firma ve girişimcilerin kümeleneceği bölgede ilk etapta 24 bin 266 metrekare olan inşaat alanın 3 bin 700 metrekarelik kısmında inşa işlerinin devam ettiği ve ilk etap tamamlandığında 48 adet laboratuvarın ve ofislerin yer alacağı  Agroprak A.Ş. ‘nin inşaatının gelinen noktada kısa bir zamanda bitirilmesi planlanıyor.

Neler üretilecek?

Mersin Agropark'ta milli tohum geliştirme ve bitki islahı başta olmak üzere nano teknoloji, tarımsal modern biyoteknoloji, modern sera teknolojileri ve topraksız yetiştiricilik, gıda işleme, sanayi ürünleri geliştirme, farklı şartlara uyum sağlayabilecek anaç irk yapma, bitki koruma teşhis ve mücadele yöntemleri geliştirme, bitkisel atıkların değerlendirilmesi gibi birçok alanda çalışma yapılacak.

 

………….ooo………...

TARSUS’TA EVİ YANAN 8 AİLEYE DAHA

BÜYÜKŞEHİR’DEN EŞYA DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerle çıkan yangınlarda evleri zarar gören

vatandaşlara eşya desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Tarsus’ta geçtiğimiz aylarda evlerinde

çıkan yangın dolayısıyla mağduriyet yaşayan 8 aileye daha eşya desteği verdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği birçok projeyle vatandaşlara ulaşan Mersin

Büyükşehir Belediyesi, farklı nedenlerle çıkan yangınlarda evleri ve eşyaları zarar gören

vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, bu kapsamda Tarsus’ta mağduriyet yaşayan 8 aileye eşya desteğinde bulundu.

8 aileye eşyaları teslim edildi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında

farklı nedenle çıkan yangınlarda evleri zarar gören vatandaşlara eşya desteği veriliyor. Geride kalan 2021 yılında da yangın mağduru onlarca aileye eşya desteği sunan Büyükşehir

Belediyesi, Tarsus’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın olaylarında zarar gören 8 aileye

daha eşya desteği verdi.

Büyükşehir ekipleri, incelemelerinin ardından Tarsus merkez Şahin, Kırklarsırtı, Hürriyet,

Yunus Emre, Bahçe ve Ferahim Şalvuz Mahalleleri ile kırsalda yer alan İbrişim ve Büyük

Kösebalcı Mahallelerinde yaşayan ailelere ihtiyaç durumlarına göre çekyat, bazalı yatak,

buzdolabı veya çamaşır makinesi ulaştırdı.

 

………….ooo………...

TARSUS’TAN ODA BAŞKANLARI

MERSİN’DE ESOB’UN İFTARINA KATILDI

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, çalışan, üreten, ülkesine katkı sunan esnaf ve sanatkarlar ile devletin temsilcisi bürokratları iftar sofrasında buluşturarak birliğin, dirliğin, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.

Mersin Valisi Ali ihsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Kaymakamı  Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, KKTC Mersin Başkonsolusu ZaliheMendeli, Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ile Daire Müdürleri ve kent merkezinde kurulu bulunan 34 esnaf odasının başkan ve yöneticileri , Tarsus’tan bazı oda başkanları iftar davetine katılım göstererek Ramazan ayının bereketi ile dostluk ve kardeşlik iklimini yeşerttiler.

 

………….OOO………...

TARSUS BORSA  “İHRACAT BU ÜLKENİN

EN ÖNEMLİ EKONOMİK SİLAHIDIR”  

Tarsus’ta Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, üretici ve ihracatçı üyeleri Asil Tarım - Sinan ERSERİN, Özyürekoğlu Tarım Tic. Ltd. Şti.- Süleyman ÖZYÜREKOĞLU, İskender Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti.-Mahmut TURHAN, Gülhan SAVCI ve Erdin YALÇIN’ı  ziyaretlerinde, Rusya, Ukrayna ve Belarus yaş meyve sebze ihracatları ile bu 3 pazar için üretim planı yapılmış ve hasat bekleyen yaş meyve sebze ürünlerinin durumu,  ticareti ve genel ekonomi hakkında istişarede bulundular. 

Gerçekleştirilen ziyarette memnuniyetlerini ifade eden ihracatçı firma sahipleri “İhracatın” bu ülkenin en önemli ekonomik silahı olduğunu belirttiler. 

 

Sinan Erserin, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında savaş öncesi yaşanan gerilim ve son dönmedeki savaş hali, erkenci üretimin merkezi olan  başta Tarsus olmak üzere ülkemiz yaş meyve sebze ve narenciye ile sert çekirdeklilerin ihracatını tam bir darboğaza ve belirsizliğe soktuğunu ifade etti, 

 

İhracatın Türkiyenin en önemli ekonomik silahı olduğunu belirten Sinan Erserin, “İhracat bu ülkenin en önemli ekonomik silahıdır.Tarımsal ürünler ise bu silahın önemli mühimmatı arasında önde gelenlerdendir. Özellikle son üç aydaki sevkiyatların ödemelerinin alınamaması ,bu tahsilatların yapılamaması, büyük risk yarattı. Daha da kötüsü bu pazarlara yönelik planlanmış üretimler, halen hasat beklemektedir. Özellikle önümüzdeki aylarda bu hasat miktarı ciddi şekilde artacaktır. Bu ürünler ihraç edilemezse üreticiler hayati bir gelir kaynağından mahrum kalacaklardır. Bu risk de önümüzdeki birkaç ayda gerçekleşmeyi beklemektedir.” Dedi. 

Ali Seçer ziyarette sohbete konu olan durumları yakından takip ettiklerini, Borsa olarak üyelerinin her zaman yanında ve hizmete hazır olduklarını, Türkiye’nin bu ülkelerden yüksek miktarda ithalat yaptığını da anımsatarak, “Yem bitkileri ve  buğday konusunda bu pazarlara bağlıyız. Türkiye ithalatının yüzde 40'ını buralardan karşılıyoruz. Rusya'nın Türkiye'den yaş meyve sebze ithalatını artırmak istemesi gibi bir söylem var. Bu piyasayı pozitif etkileyecek, ama bu bir söylem, bunu görmek lazım. Böyle bir açıklama var ama fiilen uygulamaya geçmiş değil. Ancak böyle bir açıklamanın piyasaya olumlu yansıyacağını kabul etmemiz lazım."dedi. 

………….OOO………...

TARSUS İDMANYURDU BUGÜNKÜ MAÇA HAZIR

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı Ali İlk  "Pazar günü sahamızda oynayacağımız kritik Amed mücadelesinden üç puan alacağız” dedi.

İlk “Amed maçında, tribünlerin yine dolacağına, cefakar Tarsus taraftarlarının 90 dakika boyunca  centilmence takımlarını destekleyeceklerine inanıyorum" dedi.  Şu anda Diyarbakır  Amed sıralamada ikinci durumda, TİY ise 3. sırada ve takımımızın 49 puanı bulunuyor.

Maç saat 15.00 de başlayacak ve TİY youtube kanalından canlı yayınlanacak

………….ooo………...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar