Subscribe Us


BÜYÜKŞEHİR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ SEFER SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ


 

- BÜYÜKŞEHİR’İN SARI LİMONLARIYLA TARSUS’TA DAHA KALİTELİ ULAŞIM

- TARSUS MERKEZDE HİZMET VEREN ARAÇ SAYISI 13’DEN 28’E ÇIKARTILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konforluğu ve güvenliği için yeniliklerini sürdürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Başkan Vahap Seçer’in bizzat hizmete sunduğu 41 sarı limon otobüs, Tarsus merkez ve bağlı mahalle hatlarında hizmet vermeye başladı. Tarsus merkezde daha önce 13 araç ile toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, sarı limonların devreye girmesiyle bu sayıyı 28’e yükseltti.

 

Sefer saatleri güncellendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Toplu Taşıma Grup Amirliği tarafından, sarı limonlarında devreye girmesiyle birlikte sefer saatlerinde güncelleme yapıldı.

 

Sabah 06.00’dan akşam 20.40 aralığında farklı hatlarda yol alan sarı limonlar Tarsus kent merkezinde 11 hatta vatandaşların ulaşımlarını gerçekleştiriyorlar. Daha önce bir aracın çalıştığı tüm hatlarda, karşılıklı olarak iki araç çalışırken, kent merkezinde konutlaşmanın ve nüfus oranının hızla artış gösterdiği Kırklarsırtı, Atatürk Mahallesi (Konak) ve Altaylılar Mahallelerinde ise 4’der araç hatlarda hizmet veriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları, Tarsus merkezin yanı sıra bağlı mahalle yollarında da vatandaşların güvenli şekilde ulaşımlarını sağlıyor. Cezaevinin de bulunduğu Alifakı Mahallesi, Çöplü, Kefeli, Yaramış hattı da yeniden hizmete girdi. Çamlıyayla’ya da yolcu taşımacılığı gerçekleştiren Toplu Taşıma Grup Amirliği, kent dışında 18 hatta daha yolcu taşımacılığını yerine getiriyor.

 

Gece 3 araç hizmet veriyor

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları, gece saatlerinde de Tarsus merkezde hizmetlerini sürdürüyor. Yarbay Şemsettin Mahallesi ile Atatürk Mahallesi (Konak) arasında 30 dakikada bir olacak şekilde 3 araç, gece 00.10’a kadar ulaşım imkanı sağlıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının çalışma saatlerine TEKSİN uygulaması üzerinden veya ulasim.mersin.bel.tr adreslerinden de ulaşılabiliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar