Subscribe Us


MERSİN'DE İKİ İDMANYURDU

 


 YAKUP BONCUK - Bölgemizin iki güzide kulübü..

Biri İçel İdmanyurdu.. Diğeri Tarsus İdmanyurdu..

İki takımımız da bu sezon mücadele ettikleri liglerde zirve mücadelesi verip bir üst lige çıkabilme şanslarını sonuna kadar zorladılar.

Mersin İdmanyurdunun geçmişten gelen başarısını tekrar yaşatmayı hedefleyen İçel İdmanyurdu, geçen yıl yarı finalde kaçırdığı şampiyonluğu bu yılda finalde kaçırarak üzdü bizleri..

Ankara’da oynanan final maçı için Mersin’in merkez ilçelerinin belediyeleri de  tüm imkanlarını zorlayarak taraftarları Ankara’ya götürüp getirirken, hatta maça giriş biletlerini bile alırken,  futbol takımımız rakibi karşısında aldığı beraberlikle ve sonrasında penaltı atışları ile 2. lige çıkma biletini alamadı maalesef..

xx

TARSUS İDMANYURDU

Yine  İlimizin en büyük ilçesi konumundaki Tarsus’un Cumhuriyetle yaşıt takımı Tarsus İdmanyurdu da mücadele ettiği 2. lig beyaz grupta eşleştiği Amedsporu eledikten sonra ikinci turda Bursa’nın Karacabey Belediyespor takımı ile eşleşti. İlk maçta Bursa’da alınan 0-0 beraberlik hepimizi ümitlendirdi. Çünkü Tarsus’ta rakibimizi yenebileceğimize inanıyorduk. Maçın başında 1-0 yenik duruma düşmemize rağmen ilk yarıda Cengiz ve Artun’un peşpeşe gelen golleri ile devreyi 2-1 önde kapatan takımımız, maalesef ikinci yarıda bir uydurma penaltı sonrası maçın 2-2 berabere bitmesine engel olamadı.

Bu yıl önceki başkan Şahin Kırbıyık ile yola çıkan ve birçok engelden geçen, ancak sık sık hoca değiştirmemiz sonrasında hüsran sonuçlar alan Tarsus İdmanyurdu, Şahin Kırbıyık’ın takımı bırakıp  gitmesi ve  Tarsuslu Birol Erol’un takımın başına getirilmesi ile toparlanmıştı.

Devreye kadar “Bu takım küme düşer diyenleri” yanıltan Birol hoca ve oyuncuları son anda play off biletini alarak taraftarını yeniden umutlandırmıştı. 100. kuruluş yılımızda hedef süper ligdi. Bunun içinde bu sezon, yani 2021-2022 sezonunda mutlaka 1. lige çıkmamız gerekiyordu. Bu başarılmış olsa gelecek sezon süper lige çıkma mücadelesi verilip belkide 100. Yıl hedefine ulaşılacaktı.

Ama olmadı.. Sahamızda Karacabey’le 2-2 berabere kalıp penaltılarda yapılan hatalı kullanımlar sonucu rakibimize penalı atışları ile 4-1 yenilip 2. turda bir üst lige çıkma hayallerimizi sona erdirdik.

Yani İçel İdmanyurdu’ndan sonra Tarsus İdmanyurdu da hayallerimizi gerçekleştiremedi. İki  ayrı rüya iki günde bitti.

Ne diyelim..

Canları sağ olsun..

Ama gelecek  sezon iki takımımızda mutlaka şampiyon olsun. Yaşanan hatalar ve kısır çekişmeler şimdiden son bulsun ve acilen toparlanarak gelecek sezonun plan ve proğramları uygulamaya konulsun.

Çünkü Mersin ve Tarsus, süper ligi istiyor. Bu özlemimizin giderilmesi içinde el ele vermek şart.


Yorum Gönder

0 Yorumlar